"Manau, kad mano amžiuje aš tiek ilgai negyvensiu", - paklaustas apie metro idėjos įgyvendinimą atsakė 64 metų amžiaus R. Sinkevičius.

Ministras Seimo narių siūlymuose pasigedo konkretumo.

"35 Seimo nariai sudarė darbo grupę, tai jau turbūt antras jeigu ne trečias "užėjimas" su tuo pačiu įstatymu, ir nebe pirmoje kadencijoje. Negali neatsižvelgti į Seimo narių keliamas idėjas. Visumoje, pačiam įstatymui, kaip idėjai, galima turbūt pritarti, bet jo konkretizavimui Susisiekimo ministerija mato eilę trūkumų. Bene 17 pastabų, kiek pamenu, kur siūlome tobulinti. Tame įstatyme neatrasi konkretumo, kad būtų skirtas finansavimas, kad būtų valstybės įsipareigojimai", - teigė R. Sinkevičius.

Pasak ministro, įstatymo projekte akcentuojama, kad tai - municipalinio transporto rūšis, dėl kurios turi apsispręsti miesto ar rajono valdžia.

"Reikia skaičiuoti pinigus, kiek reikia investuoti, kada tas atsipirks ir kiek kainuos bilietas, norint metro važiuoti. Kol kas aš skeptiškas dėl šio teisės akto praktinio įgyvendinimo. Kaip teisės aktas, kaip idėja, jis galėtų būti", - sakė R. Sinkevičius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)