"Baltijos kruizai" - tai didžiausias tarptautinio bendradarbiavimo projektas, kuriame kartu su svarbiausiais regiono uostais dalyvaus ir Klaipėdos miesto savivaldybė, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija bei Turizmo ir kultūros informacinis centras. Iš viso projekte dalyvaus 23 Baltijos regiono partneriai - po vieną ar kelias institucijas iš Kopenhagos, Stokholmo, Helsinkio, Turku, Rostoko, Oslo, Kalmaro, Gdynės, Rygos, Talino, Sankt Peterburgo.

Šį projektą finansuoja Europos Sąjungos programa INTERREG IIIB bei patys partneriai. Bendras projekto biudžetas - 1,3 mlrd. eurų. Pusę šios sumos dengia Europos Sąjunga. Klaipėdos miesto įnašas - 15 tūkst. eurų. Projektas tęsis trejus metus ir baigsis 2007 m. liepos 17 dieną.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės Tarptautinių ryšių ir turizmo skyriaus vyr. specialistės Inos Šidlauskienės, rengiant projektą buvo numatyta plati bendra rinkodaros veikla, bendrų keleivių aptarnavimo bei uostų saugumo standartų sukūrimas. Be to, tai bus ir patirties mainų forumas, kuris užtikrins aukščiausio lygio paslaugas kruizų turistams visuose mūsų regiono uostuose, sakė I. Šidlauskienė.

Anot I. Šidlauskienės, svarbiausias projekto tikslas yra pasiekti, kad bendras kruiziniais laivais atvykstančių į Baltijos regioną turistų skaičius išaugtų 20 procentų, o Baltijos regiono kruizų rinkos dalis padidėtų 4 procentais.

Tikimasi, kad naujoji partnerytė sustiprins Baltijos regiono poziciją tarptautinėje kruizų rinkoje.

Didžiausias dėmesys projekte bus skiriamas Baltijos regiono, kaip bendro produkto, propagavimui tarp pasaulio kruizų kompanijų ir potencialių keleivių. Tikimasi, jog artimi bendradarbiavimo ryšiai tarp uostamiesčių leis įtikinti daugiau kruizinių linijų pasirinkti Baltijos regioną savo laivams.

Projekto dalyviai tvirtina esantys įsitikinę, kad turistų pasirinkimą, kur kitą kartą keliauti laivu, daugiausia lemia bendra siūlomo kruizo programa, o ne noras aplankyti vieną kurį uostą. Bendros veiklos modelis naudingas Klaipėdai, nes ji bus įtraukta į visus leidžiamus katalogus, spaudos pranešimus, parodas ir panašiai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją