Profesinės sąjungos teigimu, keleivių skrydžiai dėl streiko nenukentės.
Antradienį vakare „Verdi“ pranešė, kad streikuoti kviečiami bendrovių „Lufthansa Technik“, „Lufthansa Aviation Training“ ir „Lufthansa Technical Training“ darbuotojai ir stažuotojai.

Priklausomai nuo vietovės, siekiant sumažinti streiko poveikį, bendrovių „Lufthansa Technik Logistik“ ir „Lufthansa Technik Logistik Services“ streike dalyvaus skirtingu laiku.

Profesinė sąjunga šį mėnesį jau yra surengusi vienos dienos streikų. Paskutinis techninio, logistikos personalo ir kasų darbuotojų streikas įvyko vasario 20 d. – tą dieną oro linijoms „Lufthansa“ teko atšaukti 90 proc. savo skrydžių.

Dėl streikų buvo paralyžiuota oro linijų „Lufthansa“ veikla Miuncheno ir Frankfurto mazguose, tačiau skrydžiai buvo atšaukiami ir daugelyje kitų oro uostų.

Po pirmesnių dvi dienas trukusių derybų, „Verdi“ visai neseniai atmetė dar vieną jos netenkinusį skrydžių bendrovės „Lufthansa“ pasiūlymą.

„Lufthansa“ tuomet sakė padariusi „didelį kompromisą „Verdi“ atžvilgiu“ ir pristačiusi „naują, geresnį pasiūlymą“.

Be kita ko, buvo siūloma jau nuo kovo 4 proc. didinti atlyginimus bei anksčiau nei pirma planuota išmokėti 3 000 eurų priedą dėl infliacijos.

„Verdi“ teigimu, oro linijų „Lufthansa“ pasiūlymas vis dar nėra pakankamai geras.

Kitą derybų raundą planuojama surengti kovo 13 ir 14 dienomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją