Kaip rašoma pranešime spaudai, šis terminalas yra pagrindinė Vilniaus viešojo logistikos centro, besikuriančio Vaidotuose, dalis.

„Lietuvos geležinkelių“ Logistikos projektų skyriaus viršininkas Mindaugas Butnorius DELFI sakė, kad šio terminalo galimybių studijoje skaičiuojama, jog bus sukurta 1300 tiesioginių darbo vietų.

„Taip pat dar gali būti sukurta nemažai netiesioginių darbo vietų, nes prie terminalo kursis maitinimo, apgyvendinimo ir kitos įstaigos”, - komentavo jis.

Logistikos parke ateityje įsikurs privačios kompanijos, užsiimančios ne tik transporto ir logistikos veikla, bet ir teiks pridėtines maitinimo, apgyvendinimo, degalinių, plovyklų, stovėjimo aikštelių, bankininkystės ir kitas paslaugas.

Pasak pranešimo, ypač patogu verslui bus tai, kad Vilniaus VLC įsikurs ir Lietuvos muitinės departamento tarnybos, veiks už krovinių tikrinimą atsakingi Valstybinės veterinarijos ir augalų apsaugos tarnybų padaliniai. Tai leis visą krovinių patikrą, importo, eksporto ir tranzito procedūras atlikti sparčiai ir vienoje vietoje.

Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ generalinis direktorius Stasys Dailydka ceremonijoje sakė, kad VIT leis geriausiai išnaudoti skirtingas transporto rūšis: „Terminalas, kurio statybas planuojama baigti dar 2014 m., leis užtikrinti efektyvią integraciją tarp skirtingų transporto rūšių – kelių ir geležinkelių transporto, išnaudojant kiekvienos iš šių transporto rūšių privalumus – geležinkelių ekonomiškumą energetinių išteklių sunaudojimo prasme ir kelių transporto greitį bei lankstumą pristatinėjant krovinį galutiniam vartotojui iki durų“.

Šio terminalo vertė – 109,6 mln. Lt. 85 proc. projekto išlaidų vertės finansuoja ES struktūriniai fondai. Skaičiuojama, kad projekto grąža bus triskart didesnė ir sieks daugiau nei 370 mln. litų, įvertinus ir naudą, gautą daugiau krovinių perkėlus vežti ekologiškesnėmis ir ekonomiškesnėmis transporto priemonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (285)