Kaip rašoma bendrovės pranešime spaudai, 2013 m. pabaigoje draudikai gavo pranešimą apie bendrovėje apdrausto automobilio „Subaru“ pagrobimą, kurio vertė sudarė keliasdešimt tūkstančių litų. Bendrovės darbuotojai pastebėjo neatitikimų kliento pateiktoje informacijoje ir savo įtarimais pasidalino su Panevėžio apskrities policijos pareigūnais. Policija atidžiai ištyrė situaciją ir išaiškino apgaulę. Sukčiauti mėginę asmenys yra nuteisti.

„Gavę pranešimą apie klientų patirtus nuostolius, siekiame kuo greičiau juos atlyginti. Tačiau pastebėję galimus nusikaltimo požymius, nedelsiant kreipiamės į teisėsaugos institucijas. Labai vertiname profesionalų policijos bendradarbiavimą ir pagalbą, užkertant kelią sukčiavimui. Tai padeda mums išvengti didelių finansinių nuostolių ir sutaupyti laiko, kurį galime skirti operatyviam klientų aptarnavimui“, - pranešime cituojamas „PZU Lietuva“ generalinis direktorius Marius Jundulas.

Pasak pranešimo, policija padėjo atskleisti ir tų pačių asmenų melagingą pranešimą apie automobilio apgadinimą, už kurį 2013 m. balandį jau buvo išmokėta 11 tūkst. litų draudimo išmoka. Neteisėtai gautas lėšas jiems teko grąžinti.

,,Policija, aiškindamasi nusikalstamas veikas, tikrina visas galimas versijas ir aplinkybes. Nėra paslaptis, kad kartais tenka susidurti ir su nesąžiningais pareiškėjais bei melagingais pranešimais apie nebūtus įvykius, siekiant gauti draudimo išmokas. Manau, kad tai bus pamoka ir kitiems, kurie galvoja tokiu būdu pasipelnyti - nauda trumpalaikė, o pasekmės sunkios“, - teigė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)