"Porsche AG" įgaliotuoju importuotoju Baltijos valstybėse tapo Rygoje įkurta bendrovė "Baltijas sporta auto".

Ją gamintojai pasirinko iš 37 kandidatų. "Baltijas sporta auto" steigėjai yra žinoma Latvijoje bendrovė "Motors Latvija", importuojanti ir parduodanti šalyje "Volkswagen" automobilius.

"Motors Latvija" steigėjai yra vienas Vokietijos fondas, tad visos investicijos į minėtų modelių prekybą yra vokiečių.

Spalio pabaigoje "Baltijas sporta auto" Rygoje atidarys laikiną 200 m2 ploto parodinį saloną, o jei verslas plėsis pagal planą, 2002 m. bendrovė atidarys modernų "Porsche" prekybos ir serviso centrą.

Tarp pirmųjų naujų pardavėjų uždavinių – prekybos tinklo Baltijos šalyse kūrimas.

Tai antrasis bandymas pardavinėti "Porsche" automobilius Baltijos valstybėse. Pirmą kartą tai daryta taip pat Latvijoje 1994 m., tačiau po metų "Porsche" salonas, kuriame buvo parduotas vos vienas automobilis, buvo uždarytas.

Latvių duomenimis, Baltijos valstybėse yra apie 500 įvairių metų gamybos "Porsche". Lietuvoje jų įregistruota apie 280.

Naujos atstovybės atidarymo proga "Porsche AG" lenktynių "Bikernieki" trasoje pirmą kartą Baltijos šalyse organizavo pažintinius važiavimus. Buvo pristatyti garsieji "Boxster" ir "911 Carrera" modeliai bei modifikacijos.

Pigiausias ir silpniausio variklio varomas dvivietis "Porsche Boxster" su visais mokesčiais kainuoja apie 144.900 Lt. Į mašiną įmontuotas 2,7 l, 220 AG varikilis su 24 vožtuvais. Maksimalus tokio automobilio greitis – 250 km/h, 100 km/h išvystoma per 6,6 s, vidutinės degalų sąnaudos – 9,9 l/100 km.

Brangiausias ir galingiausias tarp siūlomų mūsų rinkoms yra "Carrera Turbo" su 420 AG varikliu (maksimalus greitis – 305 km/h). Bazinės šio modelio versijos kaina – apie 408.200 Lt.