Pasirodžius grasinimams, keleiviniai lėktuvai skrido į Atlantos Hartsfieldo – Jacksono oro uostą. Dviem naikintuvams buvo nurodyta juos palydėti iki oro uosto, kur jie saugiai nusileido, rašo independent.co.uk.

Specialioji agentė Britt Johnson sakė: „Socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodęs grasinimas kėlė pakankamai įtarimų, kad būtų priimtas sprendimas padidinti grėsmės lygį, kuris privertė pakelti naikintuvus ir paskelbti įspėjimą“.

Grasinimai pasirodė „Twitter“ paskyroje, kuri neturėjo sekėjų ir dabar yra sustabdyta.

Federalinio tyrimų biuro pareigūnai apklausė keleivius, o išminuotojai apieškojo lėktuvus ir keleivių bagažą, bet nerado nieko įtartina, nurodo pareigūnai.

Oro uoste buvo uždarytas vienas pakilimo ir tūpimo takas. Dėl to vėlavo skrydžiai ir keleiviai patyrė nemalonumų.

Naikintuvai buvo pakelti iš Makentairio Nacionalinės gvardijos bazės Pietų Karolinoje 13 val. vietos laiku ir lydėjo lėktuvus, kol jie nutūpė. Tuomet naikintuvai grįžo į savo bazę.

Naikintuvams teko lydėti „Delta Airways“ 1156 reiso lėktuvą, skridusį iš Portlando, ir „Southwest Airlines“ 2492 reiso lėktuvą, skridusį iš Milvokio.

Savo pranešime spaudai „Southwest Airlines“ teigė: „Saugumo sumetimais 2492 reisu skridęs lėktuvas sustojo atokioje oro uosto vietoje, kur keleiviai ir orlaivis buvo dar kartą patikrinti“.

„Mūsų svarbiausias prioritetas yra mūsų keleivių ir žmonių saugumas. Tačiau saugumo situacijos pobūdžio negalime komentuoti“, - priduriama pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)