„Oficialaus pareiškimo iš „Qualispresenca“ mes neturime, tačiau dėl trijų iš keturių neįvykdytų skrydžių mes tiesiog ieškosime iš savo pusės pagrindo, kaip išbraukti iš tų sąrašų. Tiesiogiai neturime tam teisės, bet galbūt galima rasti kažkokį būdą, kaip tą padaryti“, — BNS sakė Turizmo departamento Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Tadas Žentelis

Penktadienį neįvyko „Qualispresenca“ organizuota ir kelionių agentūros „Pegasus tour“ pardavinėta kelionė į Madeirą. T. Žentelio teigimu, anksčiau šio organizatoriaus skrydžiai neįvyko du kartus.

„Po dviejų neįvykusių kelionių mums, kaip departamentui, kilo labai daug klausimų. Nors mes nieko juridiškai negalime padaryti Portugalijos kelionių organizatoriui, bet mes rinkome visą informaciją, kas čia vyksta. Formaliai juridiškai tiek „Pegasus tour“, tiek portugalų operatorius atitinka visus reikalavimus ir gali veikti“, — kalbėjo T.Žentelis.

Anot jo, bendrovė dar yra suplanavusi skrydžius gegužės 30 dieną, birželio 9 dieną ir rudenį. Penktadienį, anot jo, neišskrido 58 turistai. T.Žentelis sakė, kad dėl anksčiau atšauktų skrydžių „Qualispresenca“ kompensavo visus nuostolius klientams.

„Qualispresenca“ direktorius Igoris Červonovskis BNS sakė kad Ispanijos užsakomųjų skrydžių bendrovė „Five Airvays“, kuri pagal sutartį teikė paslaugas, neįvykdė įsipareigojimų.

„Mes nežinome priežasčių, jie mums neatsako, mes privalėjome informuoti Turizmo ministeriją (departamentą — BNS), kad nebus skrydžio. Mes laukiame departamento sprendimo, laukiame atsakymo“, - telefonu BNS sakė Vilniuje esantis I.Červonovskis, kuris supranta lietuviškai.

„Renkame informaciją — žmonėms, kurie nebenori skristi, mes kompensuosime visus nuostolius, o tiems, kurie nori patekti į salą, ieškome alternatyvių variantų, kad nugabentume juos į Madeirą“, — ridūrė jis. Pasak jo, penktadienį neišskrido 57 žmonės.

Pasak T. Žentelio, „Qualispresenca“ į kelionių organizavimo paslaugas teikiančių užsienio kelionių organizatorių sąrašą buvo įrašyta pernai, o pirmoji kelionė į Madeirą įvyko praėjusių metų rudenį. Ji skelbia rengianti keliones tik į Madeirą, Portugalijos Azorų salas ir Žaliojo kyšulio salas Atlanto vandenyne.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)