Dėl labiausiai eismą stabdančių trijų remonto ruožų tarp Klaipėdos ir Kryžkalnio daugiausiai piktų žodžių sulaukiantys magistralę prižiūrinčios valstybinės įmonės „Automagistralė" darbuotojai ir policija prieš praėjusį savaitgalį ėmėsi naujų priemonių: vienoje remonto atkarpoje nuo Klaipėdos važiuojantiems automobiliams rado papildomą eismo juostą, o kitoje pastatė patrulių ekipažus, nes vietos dar vienai eismo juostai nepakako.

Pasak „Klaipėdos“ „Automagistralės" direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Rinkevičius teigė, kad atsiradusi galimybė paplatinti važiuojamąją dalį visiškai pasiteisino ir rezultatas – teigiamas, o policininkų prižiūrimoje atkarpoje eismas nevyko visiškai sklandžiai.

„Gudresni vairuotojai kirto ištisines horizontaliojo ženklinimo linijas, stengdamiesi mašinų koloną apvažiuoti iš dešinės. Todėl spūstys tik didėjo", – dienraščiui pasakojo Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininko pavaduotojas Mindaugas Džermeika.

Policininkų pastangų visiškai sukontroliuoti eismą neužteko, todėl imtasi ne tik reguliuoti, bet ir griežtų priemonių: kol vieni pareigūnai reguliavo eismą, toliau atsistoję kolegos baudė pažeidėjus. Pripažįstama, kad spūstis didina ir savanaudiški vairuotojai.

Kritikuojamos bendrovės direktoriaus pavaduotojas tvirtino, kad anksčiau asfaltuoti magistralės nebuvo galima, nes iki balandžio buvo šalta.
O vien trys labiausiai vairuotojų šiemet prakeiktos atkarpos sudaro dvi dešimtis kilometrų.

Jo teigimu, jei daugiau vairuotojų būtų sąmoningesni, srautai pasiskirstytų tolygiau. Pavyzdžiui, nuo pajūrio į Kauną būtų galima važiuoti vaizdinga panemune. Į Vilnių – per Šiaulius ir Panevėžį. Kažin ar tokia kelionė užtruktų ilgiau nei kankinantis tūnojimas aklinose spūstyse automagistralėje. Juolab kad, važiuojant iš Palangos į Vilnių per Šiaulius, kelias ilgesnis vos 20 km.

Pasak dienraščio, naujas priemones ketinama taikyti kiekvieną sekmadienį, tačiau jų poreikis nebėra toks didelis, nes vasara baigiasi. Be to, vienas daugiausiai vairuotojų aistrų kėlusių remonto ruožų ties Kryžkalniu šią savaitę jau bus baigtas tvarkyti, tad sekmadienį automobiliai juo galės skuosti be kliūčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)