„Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) Eltą informavo, kad į gatves pirmiausia išleidžiami naujesnių modelių troleibusai, tačiau esant poreikiui, išriedėjo ir senosios viešojo transporto priemonės.

„NATO viršūnių susitikimo metu dėl įvestų eismo ribojimų viešojo transporto priemonių poreikis, įskaitant troleibusus, yra mažesnis – liepos 11–12 dienomis nekursuoja 3, 16, 18 ir 20 maršrutų troleibusai, dažniau važiuoja 7 maršruto troleibusai, kituose maršrutuose troleibusai kursuoja įprastai“, – Eltai perduotame komentare teigė VVT.

„Siekiant užtikrinti komfortiškas keliones, į gatves visuomet pirmiausia išleidžiami naujesnių modelių troleibusai. Kaip ir buvo planuota bei skelbta anksčiau, esant poreikiui, į gatves išriedėjo ir seni troleibusai, todėl šiuo metu Vilniuje galima pamatyti kursuojančias ir senesnes transporto priemones“, – pažymi VVT.

VVT tvirtino, kad šiuo metu Vilniuje važinėja 72 naujesnio modelio ir 26 senesni troleibusai.

Vilnių 2024 m. vasarą pasieks beveik 100 naujų troleibusų, o per 2025 m. bus atnaujintas visas troleibusų parkas – vidutinis jų amžius sieks kiek daugiau nei dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)