Apie įvykį antrąją Kalėdų dieną daugiau skelbia estiškas tinklalapis postimees.ee, taip pat paskelbtas ir vaizdo įrašas, kuriame galima pamatyti kelis sėkmingus pakilimus ir vieną nepavykusį nusileidimą.

Pirmadienio vakarą, apie 22 val., "Ryanair" lėktuvas jau leidosi, kai pilotas, pamatęs ant tūpimo - pakilimo tako orlaivį "Flybe" nusprendė vėl kilti.

Talino oro uosto duomenimis, lėktuvai turėjo leistis vienas po kito, tačiau "Flybe" nenuvažiavo nuo tūpimo - pakilimo tako.

"Ryanair" prie tako priartėjo pavojingai arti nepaisydamas dar negauto leidimo tūpti.

Visgi, Talino oro uosto atstovai laikosi nuomonės, kad net "Ryanair" lėktuvui nusileidus, susidūrimo būtų išvengta, nes "Flybe" spėtų pasitraukti nuo tako.

Svarbu tai, kad incidentas Talino oro uoste buvo fiksuotas, nes jame kol kas nėra procedūros, leidžiančios naudotis tuo pačiu tūpimo - pakilimo taku dviems orlaiviams iš eilės, priešingai nei daugumoje kitų oro uostų.

Dėl to pradėtas vidinis tyrimas, tačiau skrydžių valdymo centrui kol kas priekaištų nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)