Informacija apie konkursą yra paskelbta Valstybės tarnybos valdymo informacinėje sistemoje.

Biudžetinė įstaiga Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos nuo rugsėjo 1 d. bus pertvarkoma į strateginę šalies įmonę, kuri valdys valstybinės reikšmės kelius, vykdys įvairius svarbius projektus.

Vienas svarbiausių valstybės įmonės Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovo tikslų – sėkmingas kelių ūkio valdymo pertvarkos įgyvendinimas ir efektyvus lėšų, skirtų valstybinės reikšmės keliams prižiūrėti ir plėtoti, panaudojimas.

Būsimam Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovui keliamas reikalavimas turėti ne mažesnę nei 5 metų vadovaujamo darbo patirtį ir 3 metų darbo patirtį kelių priežiūros ir plėtros, eismo saugumo srityje. Pretendentų dokumentai priimami iki š. m. rugpjūčio 18 d. įskaitytinai.

ELTA primena, kad Susisiekimo ministerija liepos 3 dieną pranešė apie tuomečio Kelių direkcijos vadovo Vitalijaus Andrejevo atleidimą.

Ministerija tada nurodė, kad V. Andrejevas atleidžiamas, nes, vykdant įmonės pertvarką iš biudžetinės įstaigos į valstybės įmonę, panaikinta jo pareigybė, o V. Andrejevui apie tai birželio pradžioje buvo įteiktas pranešimas.

V. Andrejevas tuo metu teigė, kad sprendimą skųs.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)