Pareigūnai tikina, kad ilgiausios eilės Kybartuose susidarė dėl skirtingo pasienio postų Lietuvoje ir Rusijoje pralaidumo. Kybartų centre įkurtoje automobilių stovėjimo aikštelėje, kurioje rikiuojasi virtinės krovininių ir lengvųjų automobilių, daugiausia vairuotojų - iš Rusijos. Beveik visi įvažiuoti į Kaliningrado sritį laukiantys krovininiai automobiliai pažymėti rusiškais valstybiniais numeriais.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kybartų užkardos vadas Audrius Šantaras aiškino, kad eilių susidarymas Kybartuose iš tiesų labiausiai priklauso nuo to, kaip kaimynės šalies Černyševskojės poste dirba muitininkai ir pasieniečiai. "Per valandą mes galėtume daugiau patikrinti ir praleisti automobilių, jei tik Rusijos pareigūnai juos priimtų", - sakė Kybartų užkardos vadas.

Kybartų parduotuvių darbuotojos neslėpė, kad šiokį tokį pailgėjusių eilių pasienyje poveikį jau pajuto - laukiantys vairuotojai dažniau ateina apsipirkti. "Paprastai perka maisto produktų ir vandens", - paaiškino jos. Tačiau pardavėjos sakė didelio pelno iš tokių klientų nesitikinčios. Mat jie susiduria su viena problema - dažniausiai turi per mažai litų, nors galbūt ir norėtų pirkti daugiau. Pasikeisti Rusijos rublius ar eurus į litus Kybartuose nelabai yra kur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)