Pasak moters, įkalinti liko apie 200 žmonių. Visi pikti, kadangi nežino, kas vyksta. Prisikviesti žmogaus iš administracijos, kuris viską paaiškintų, nepavyksta.

„Atsiuntė tik apsaugininkus, nes vyrai pagrasino, kad tuoj daužys langus. Dviejuose veikiančiuose kioskeliuose jau maisto praktiškai nebėra – viskas suvalgyta. Davė mums 15 Lt talonus pusryčiams, bet vien kava čia kainuoja 6.50 Lt. Tai ką už tai pavalgyti? Aš skrendu su 3 metų anūku, o jokių daiktų ir maisto jam neturiu, viskas palikta lagamine. Reisą mums atidėjo keturis kartus“, - piktinos pašnekovė.

Tarptautinio Vilniaus oro uosto informacijoje taip pat nurodoma, kad 5.30 val. į Turkijos Antalijos kurortą išskristi turėjęs lėktuvas vėluoja. Patikslintas jo išvykimo laikas – 16 val.

Artėjant pietų metui keleiviai dar gavo talonų maistų, iš viso per visą laiką nuo paryčių jie galėjo pavalgyti už 50 Lt.

„Pagaliau leido žmonėms išeiti iš mūsų terminalo pavalgyti kitur. Tačiau iš oro uosto teritorijos išeiti mums buvo neleidžiama. Neseniai daliai žmonių pasiūlė pasinaudoti viešbučiu. Man irgi siūlė, bet anūkas miegojo išsitiesęs ant kėdžių, tad aš net nieko nesiaiškino. Dau žmonių išsivaikščioje, bet laukiančiųjų salėje vis dar yra. Kažkur teko skaityti, kad yra daug girtų žmonių. Galiu drąsiai paneigti. Gal vienas kitas, kaip visur būna, tačiau dauguma žmonių tiesiog išvargę ir nusiminę. Štai taip mums prasideda atostogos“, - pasakojo moteris.

Vėliau dėl vėluojančio lėktuvo teks grįžti Turkijoje esantiems lietuviams. „Išvykti lėktuvas turėjo 15 val., tačiau išvykimo laiką atidėjo. Paskutinėmis žiniomis, išvykti turėsime 20 val. Taigi esu įkalinta Turkijoje“, - skundėsi Turkijoje atostogaujanti lietuvė.

Dar vėliau keleiviams buvo patikslinta, kad jie išskris tik pirmą valandą nakties. buvo paaiškinta, kad sugedo lėktuvas. Žmonės buvo apgyvendinti viešbutyje šalia oro uosto.

Bendrovė infomavo, kad skrydis vėluos dar labiau

Užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“  informavo, kad laikantis visų skrydžio saugos reikalavimų ir norminių teisės aktų turėjo atidėti skrydį Vilnius – Antalija, Antalija – Vilnius dėl pastebėtų lėktuvo skrydžių saugos trūkumų Vilniaus oro uoste. Šiam skrydžiui įvykdyti „Small Planet Airlines“ atskraidina savo orlaivį iš Lenkijos ir jau 22 val. keleiviai turėtų išskristi į Turkijos kurortą.  
 
„Small Planet Airlines“ nuoširdžiai apgailestauja bei atsiprašo keleivių už šiuo metu patiriamus nepatogumus.
 
Susidarius tokiai situacijai bei suprasdami, kiek nepatogumų tai sukelia keleiviams, „Small Planet Airlines“ daro viską, kad keleiviais būtų pasirūpinta: keleiviams buvo suteikti trys maitinimo kuponai kurių vertė – 15 Lt, 25 Lt ir dar kartą 25Lt kuponai maistui bei gėrimams įsigyti. Keleiviai buvo išleisti iš steriliosios zonos, t. y. vilniečiai gali grįžti namo, o tiems kurie atvykę iš kitų miestų, pasiūlyta apsistoti viešbutyje.
 
Taip pat norime informuoti, jog dėl minėto užlaikymo vėluos skrydis į Barseloną. Keleiviai yra iš anksto informuoti apie numatomą 3 valandų vėlavimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (693)