„Vertinant visas aplinkybes, manome, kad ieškiniai yra pagrįsti, tačiau procesas užtruktų tam tikrą laiką, kas padarytų nebeįmanomu įvykdyti įsipareigojimus, kurių reikalauja konkurso sąlygos, ir kurių įvykdymas itin svarbus užsakovui, siekiančiam įvykdyti sutartinius įsipareigojimus užsienio investuotojams. Priešingu atveju Lietuva neabejotinai prarastų šalies, kurioje galima investuoti, įvaizdį. Dėl šios priežasties negalime leisti emocijoms nugalėti sveiko proto. Projekto žlugimas plačiąja prasme neabejotinai atneštų daug žalos ne tik Vilniui, bet ir visai Lietuvai“, - sakė AB „Panevėžio keliai“ generalinis direktorius Virmantas Puidokas.

„FE Real Estate“ Vilniuje vykdo „Ikea“ prekybos centro statybos ir gretimų teritorijų vystymo projektą, į kurį planuojama investuoti šimtus milijonų litų. Transporto jungtis į Vilniaus tarptautinį oro uostą iš dalies skirta aptarnauti vystomą kompleksą, tai - savivaldybės įsipareigojimas investuotojams.

DELFI žiniomis, dėl stringančių statybų „Ikea“ atstovai skundėsi ir aukščiausiems šalies pareigūnams.

Anot „Panevėžio kelių”, jeigu teismas išspręstų ginčą „Panevėžio kelių“ ir „Fegdos“ naudai, pralaimėjusios pusės dar turėtų galimybę skųsti tokius sprendimus, teismų procesai išeikvotų visą projektui įgyvendinti skirtą laiką. Net ir laimėjus bylas teisme, nebeliktų net teorinės galimybės įgyvendinti projektą konkurso sąlygose nustatytais terminais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)