Su Palangos bendrovės direktoriumi "Lietuvos žinioms" tvirtino negalįs susisiekti ir aviakompanijos "Aurela", kuri vykdė skrydžius, vadovas Valdas Barakauskas.

Prieš pat Kalėdas "Palangos Avia" pranešė nutraukianti bendradarbiavimo sutartį su vežėja "Aurela". Nepaisant to, trečiadienį uostamiesčio radijo stotys aktyviai reklamavo "Palangos Avia" bendrovės organizuojamus skrydžius į Airijos sostinę Dubliną.

"Palangos Avia" nutraukus sutartį su "Aurela", suplanuoti skrydžiai į Dubliną nevyko gruodžio 22, 23, 24 ir 27 dienomis.

V.Barakauskas tvirtino esąs pasirengęs visiems keleiviams pagal nustatytą Europos Sąjungos reglamentą atlyginti patirtus nuostolius - po 400 eurų (1,38 tūkst. litų), tačiau jis teigė iki šiol nežinąs, kiek keleivių buvo, nes iš "Palangos Avia" nėra gavęs keleivių sąrašų.

"Aurela" su sutarties sąlygų nevykdžiusia, o galiausiai sutartį visai nutraukusia "Palangos Avia" ketina bylinėtis teisme.

Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas sakė, kad taisyklėms nusižengė ir "Aurela". Anot jo, apie atšaukiamą skrydį ji keleivius privalėjo informuoti prieš tris dienas. Realiai apie reiso anuliavimą pranešta likus kelioms valandoms iki lėktuvo pakilimo.

Pasak "Aurelos" vadovo, skrydžiai į Airijos sostinę Kalėdų išvakarėse atšaukti dėl palangiškių kaltės. Bendrovė esą prieš 24 valandas iki skrydžio pradžios privalėjo pateikti keleivių sąrašą, o kelias paras prieš skrydį - sumokėti pinigus. Tačiau nei vieno, nei kito reikalavimo Dmitrijevas neįvykdė, tad lėktuvas į Airiją neišskrido.

"Palangos Avia" likimą turėtų aiškintis Turizmo departamentas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją