Mažųjų pramoginių laivų savininkai pajūryje sako pagaliau galėję lengviau atsikvėpti – netrūko nei plaukiančiųjų į delfinariumą, nei norinčiųjų kitaip iškylauti. Nemažą užsakymų augimą fiksavo ir pramoginius skrydžius nedideliais lėktuvais siūlantys verslininkai.

Iš Klaipėdos pašonėje esančio aerodromo kylantys nedideli lėktuvai šią vasarą darbo turėjo apsčiai – pramoginių skrydžių populiarumas, teigiama, išaugo mažiausiai penktadaliu. Daugėjo paskraidyti norinčių užsieniečių, lietuviai tokią pramogą dažniausiai dovanoja švenčiantiems jubiliejų, vestuves, bernvakarius ar mergvakarius, buvo ir keletas romantiškų piršlybų ore. Pramogautojams siūlomi trys nuo 15 iki 45 minučių trunkantys maršrutai – virš Klaipėdos, iki Nidos ar Palangos.

„Daug kas rinkosi šiemet pažiūrėt į savo sodybas Klaipėdos rajone. Ir Šilalės rajone skridome sodybą apžiūrėti. Tiesiog vaikai nupirko savo tėvams tokią dovaną, kad pažiūrėtų, kaip jų sodybą iš viršaus atrodo“, pasakoja įmonės „Klaipėdos avialinijos“ generalinis direktorius Viktoras Šišniauskas.

Pramoginių laivelių savininkai sako, kad maždaug 5 metus, kol buvo rekonstruojamas delfinariumas, darbo beveik neturėjo. Sugrįžus delfinams, klientų netrūko ir Smiltynės perkėlos keltams, ir laiveliams. Be to, itin išpopuliarėjo pramoginės iškylos laivais palei Kuršių nerijos krantus.

„Anksčiau per vasarą atsirasdavo 3–5 tokios kelionės vienam laivui, o per šią vasarą tų kelionių – per savaitę bent 3. Toks augimas“, – teigia mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ vadovas Algirdas Valentinas.

Šiuo metu lėktuvai pramogautojų jau nebeskraidina – pradės barstyti vakcinas laukiniams gyvūnams. Pagrindinis uždarbis rudenį laivelių savininkams – pramoginė menkių žvejyba jūroje. Deja, šių žuvų prie Lietuvos krantų kol kas labai mažai – ir taip jau trečius metus iš eilės.