Traukiniai tarp Lietuvos ir Lenkijos kursuos maršrutu Vilnius–Kaunas–Varšuva–Krokuva. „LTG Link“ traukinys iš Vilniaus vyks per Kauną į Mockavą, kur keleiviai bus kviečiami persėsti į Lenkijos bendrovės „PKP Intercity“ traukinį ir tęsti kelionę į pasirinktą Lenkijos miestą.

„Lietuvos ir Lenkijos sostines sujungsiantis keleivinis traukinys – abiejų šalių susisiekimo ministrų šiemet pasirašyto susitarimo rezultatas. (...) Tikimės, kad dabartinis maršrutas bus tarsi įvadas į „Rail Baltica“ linijos atidarymą ir, žinoma, ateityje galėsime pas kaimynus keliauti traukiniu gerokai greičiau ir patogiau (...)“, – sako susisiekimo viceministrė Loreta Maskaliovienė.

„(...) Patogiai ir tvariai keliauti bus galima iš Vilniaus, Kauno ir Marijampolės, o šiuos miestus pasiekti kitais Lietuvoje organizuojamais maršrutais. Kol kas tarptautinis susisiekimas bus vykdomas jungtiniais reisais (...)“, – pranešime teigia „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Iš Vilniaus traukinys išvyks kiekvieną dieną 12 val. 10 min., iš Kauno – 13 val. 20 min. Į Varšuvos centrinę stotį traukinys vietos laiku atvyks 20 val. 13 min., į Krokuvos – 23 val. 39 min.

Iš Krokuvos į Vilnių traukinys kiekvieną dieną išvyks 4 val. 01 min., iš Varšuvos – 07 val. 35 min. Šis traukinys Kauną pasieks 16 val. 25 min, o Vilnių – 17 val. 34 min. Lietuvos laiku.

„Kelionė nuo Vilniaus iki Varšuvos su persėdimu truks apie 9 val. Keliaujantiems į Varšuvą standartinio bilieto kaina sieks vos 25 Eur, o vykstantiems į Krokuvą – 30 Eur. Kartu keliaujantiems vaikams iki 12 metų taikomos nuolaidos. Kasdieniai traukiniai į Varšuvą važiuos ir per Balstogę, taip pagerindami vasarą atnaujintą susisiekimą su šiuo Lenkijos miestu“, – rašoma pranešime.

Keliaujantiems tarptautiniu maršrutu primenama su savimi turėti asmens tapatybės dokumentus. Šiuo tarptautiniu maršrutu bus galima vežtis asmeninį rankinį bagažą, dviračius (iš anksto įsigijus pervežimo paslaugą), o turint veterinarijos gydytojo išduotą pažymą apie gyvūno sveikatą – keliauti su augintiniais. Fiksuota dviračio vežimo kaina visame maršrute – 10 Eur, šuns – 5 Eur.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)