Norvegijos pareigūnai kaltina „Girteka Logistics“ ir jos antrinę įmonę „Girmeta“ pažeidimais vykdant kabotažinius pervežimus. „Girmetai“ skirta 19 baudų, kurių bendra suma siekia 380 tūkst. Norvegijos kronų (38,5 tūkst. eurų), tačiau bendrovė su kaltinimais nesutiko ir atsisakė jas sumokėti.

Norvegijos Sognės ir Fjurdanės apygardos teismas bylą turėjo pradėti nagrinėti birželio viduryje, tačiau paaiškėjo, kad prokurorai apkaltino ne tą juridinį asmenį.

Tungt.no teigimu, „Girtekos“ teisininkai teismui nurodė, kad teismo šaukimai buvo adresuoti „Girmetai“ kaip Norvegijoje registruotai užsienio įmonei, kuri negali būti bylos šalimi, todėl byla turi būti nutraukta. Prokurorai tvirtino, kad šaukimai iš tikrųjų skirti įmonei Lietuvoje ir bus patikslinti, tačiau „Girtekos“ teisininkai pareiškė, kad toks patikslinimas negalimas.

Atsižvelgęs į tai teismas sustabdė bylos nagrinėjimą ir nurodė prokurorams iki liepos 8 dienos apsispręsti dėl tolesnių veiksmų. Birželio pabaigoje prokurorai iš teismo atsiėmė prašymą numatyti bylos nagrinėjimo posėdžio datą.

Norvegijos Vakarų policijos apygardos policijos advokatė Marthe Karlsen portalui nurodė, kad atsiėmus prašymą dėl posėdžio datos teismo veikla šioje byloje nutrūksta – ji nebėra nagrinėjama teisme. Tačiau, anot M. Karlsen, tai nereiškia, kad byla yra nutraukta, nes prokurorai gali iš naujo teikti prašymą teismui, tačiau kol kas neaišku, kada tai bus padaryta.

„Girteka“ kaltinimus neigia – grupės rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Simonas Bartkus anksčiau teigė, jog baudos buvo išrašytos neteisingai už vykdytus tarptautinius, o ne kabotažinius pervežimus. Anot jo, „Girteka“ tikisi, kad Norvegijos teismai išaiškins, kaip tokie pervežimai turi būti tinkamai dokumentuoti.

S. Bartkus pabrėžė, kad „Girteka“ toliau veikia Norvegijoje ir vykdys įsipareigojimus savo klientams bei partneriams nepaisant, kaip baigsis ši byla.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją