Neseniai paskelbtais Europos automobilių gamintojų asociacijos duomenimis, vidutinė naujo lengvojo automobilio CO2 emisija 2021 m. mūsų šalyje siekė 135,7 g/km. Didesnės vidutinės naujų automobilių emisijos fiksuotos tik Kipre, Bulgarijoje, Čekijoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Slovakijoje.

Vidutinė naujų automobilių CO2 emisija ES 2021 m. siekė 116,3 g/km, o mažiausia tarša išsiskyrė Švedijoje (88,3 g/km) ir Danijoje (92,6 g/km) parduotos transporto priemonės. Tiesa, net ir šioms šalims dar toli iki ES nepriklausančios, tačiau didžiausiu elektromobilių paplitimu pasaulyje išsiskiriančios Norvegijos – šioje Skandinavijos valstybėje vidutinė naujų automobilių CO2 emisija siekė tik 27,6 g/km.

Įdomu tai, kad 2021 m. vidutinė naujų automobilių CO2 emisija Lietuvoje net išaugo ir buvo 13,7 proc. didesnė, palyginti su 2020-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)