Birželio 26 dieną įvyko pirmasis sugrąžintas reisas Vilnius-Palanga. Bendrovė ketino keliautojus skraidinti visą vasaros sezoną. Lėktuvas iš Vilniaus į Palangą kilo penktadieniais 18 valandą, o atgal į Vilnių grįžo sekmadienio pavakarę.

V. Vaitiekūnaitė pasakoja, kad nors pirmasis skrydis sulaukė didžiulio susidomėjimo, jau greitai jis nuslūgo.

„Neperka žmonės bilietų, jei pirktų ir užpildytų lėktuvus, tikrai skraidytume. Žinojome, kad tokia rizika yra, kad avantiūra pasiteisins arba ne, buvome apsvarstę, kad jei pasiteisins skraidysime visą vasarą. (…) Ažiotažas tikrai buvo didelis, turėjome pilną lėktuvą, bet su antruoju skrydžiu pamatėme kitą realybę“, – pasakoja „Avia Solutions Group“ atstovė spaudai.

Pasak jos, nėra tokių keleivių, kurie būtų įsigiję bilietus ir jų skrydis būtų atšauktas. Taip pat ir bilietų į prekybą nebeplanuojama sugrąžinti.

„Planų atnaujinti nėra, naivoka būtų tikėtis, kad pratrūks ir pirks“, – teigė ji.

Delfi primena, kad reisai turėjo vykti vasaros sezono metu, 180 arba 220 vietų „Airbus“ lėktuvais. Bilieto kaina į vieną pusę kainavo nuo 45 eurų, skrydis truko apie 50 minučių.

Skrydžius organizavo bendrovė „Kidy Tour” kartu su orlaivių operatore „Avion Express“.

Lietuvos oro uostų duomenimis, paskutinį kartą lėktuvai iš Vilniaus į Palangą kilo 2006-aisiais, tuomet skraidino dabar jau bankrutavusi skrydžių bendrovė „Flylal“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)