„Iki vakaro turėtų būti nustatytas grafikas ir pateikta galimybė įsigyti bilietus“, – Seime žurnalistams sakė J. Narkevičius, pridurdamas, kad šiuo metu taip pat sprendžiama, iš kurių oro uostų bus vykdomi šie skrydžiai.

„Jei skaičiuotume, kad vien iš Ispanijos reikia atskraidinti 2000 piliečių, kitose šalyse (skaičiai. – ELTA) yra skirtingi... Mes šiuos skaičius įvedame į sistemą ir pagal tai formuojame skrydžių geografiją“, – sakė ministras. Jo teigimu, piliečiai, esantys tolimesnėse šalyse, turėtų stengtis pagal galimybes atskristi į Lietuvai artimesnes šalis.

Lietuvos piliečiai, kurie yra tolesnėse šalyse, turėtų stengtis pagal galimybę atskristi į artimesnes šalis, į Europą. Tada bus lengviau mums modeliuoti skrydžių grafikus“, – teigė jis.

J. Narkevičius nepatikslino, kada galėtų prasidėti šie skrydžiai. Jo teigimu, stengiamasi, kad tai įvyktų kuo greičiau. Priešingai, nei piliečių grįžimas organizuojamu specialiuoju traukiniu bei keltu iš Vokietijos, tikino J. Narkevičius, skrydžiai bus mokami.

„Skrydžiai bus komerciniai, jie bus mokami“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)