Per trijų dienų streiką - didžiausią per visą „Lufthansa“ istoriją - bus atliekama tik apie 500 „Lufthansa“ ir jos antrinės bendrovės „Germanwings“ skrydžių.

Streikas paskelbtas nesutariant dėl išmokų pilotams. Kaip „Reuters“ agentūrai sakė oro linijų atstovė, kompanija ragina lakūnus grįžti prie derybų stalo.

Dėl streiko sutrikdytas ir oro linijų padalinių „German Wings“ bei „Lufthansa Cargo“ darbas. Tačiau kiti padaliniai, tarp jų „Austrian Airlines“ ir „Lufthansa Citylin“, dirba įprastu režimu.

Kaip praneša BBC, „Lufthansa“ mėgina užsakyti savo klientams kitų aviacijos kompanijų skrydžius ir suteikti jiems galimybę naudotis įsigytais lėktuvų bilietais keliaujant po Vokietiją traukiniu.

Praėjusią savaitę „Lufthansa“ buvo priversta atšaukti apie 600 skrydžių, t. y. trečdalį visų planuotų reisų, dėl planuojamo viešojo sektoriaus darbuotojų streiko septyniuose šalies oro uostuose. Tąsyk darbo konfliktas, nors ir niekaip nebuvo susijęs su pačia aviacijos bendrove, taip pat neigiamai atsiliepė jos darbui.

Tai jau trečias streikas per pastarąsias šešias savaites Frankfurto oro uoste, kuris yra laikomas pagrindine „Lufthansa“ baze.

„Lufthansa“ teigimu, šis streikas kompanijai greičiausiai kainuos dešimtis milijonų eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)