„Draudimai yra kraštutinė priemonė. Visų pirma, yra noras leisti naudotis kuo daugiau susisiekimo priemonių, būdų“, – LRT radijuje antradienį teigė G. Lukošius.

„Labai skatiname savivaldybes, visų pirma, investuoti į tinkamą infrastruktūrą. Praktika rodo, kad infrastruktūra leidžia saugiau jaustis visiems eismo dalyviams. Tai jos įgyvendinimo, aiškių taisyklių nustatymo, jų komunikavimo. Kol kas apie jokius ribojimus neteko girdėti“, – atkreipė dėmesį LTSA direktorius.

Jis taip pat akcentavo, kad LTSA atlikto tyrimo išvados rodo, jog Vilniuje pastaruoju metu paspirtukininkai pradeda labiau laikytis eismo saugos taisyklių. Gerai įrengtos infrastruktūros vietos, kaip pažymėjo G. Lukošius, skatina paspirtukų vairuotojus labiau paisyti saugaus eismo taisyklių.

„Tose vietose, kur yra dviračių takai, infrastruktūra, paspirtukininkai labai linkę laikytis taisyklių ir važiuoti dviračių taku – (rugpjūčio mėnesį – ELTA) jų važiavo apie 70 proc. o dėl to, kad važinėjama po 2 – šitas skaičius nuo pavasario taip pat yra pagerėjęs ir tokių eismo dalyvių yra 5 proc. mažiau“, – LTSA rugpjūčio mėnesį atlikto tyrimo išvadomis pasidalijo G. Lukošius.

„Taip pat pastebime tendenciją, kad yra daugiau dėvinčių šalmus. Nors nuo 18 metų tai yra rekomendacinė priemonė, tačiau šis skaičius auga ir tas sąmoningumas džiugina“, – pažymi LTSA direktorius, akcentuodamas, kad silpnesnė vieta eismo saugume šalmo dėvėjimo aspektu yra paspirtukų nuoma, mat tie vairuotojai neturi galimybės išsinuomoti šalmų.

ELTA primena, kad Paryžius penktadienį taps pirmąja Europos sostine, uždraudusia elektrinius paspirtukus savo gatvėse. Draudimas bus taikomas nuomojamiems paspirtukams, kuriuos nuo 2018 metų siūlė keli operatoriai, nors žmonės ir toliau galės lėkti per Paryžių nuosavais.

Balandžio mėnesį vykusiame referendume gyventojai beveik 90 proc. balsavo už paspirtukų uždraudimą – merė Anne Hidalgo džiaugėsi tiesioginės demokratijos pergale, nors rinkėjų aktyvumas siekė tik 7,5 proc.

LTSA praneša, kad rugpjūčio pradžios el. paspirtukų stebėjimo duomenys atskleidė, kad 87,2 proc. paspirtukininkų laikėsi taisyklių.

Skelbiama, kad rugpjūčio pradžioje LTSA trijose Vilniaus miesto vietose 5 valandas stebėjo el. paspirtukų eismą. Iš 409 pravažiavusių paspirtukininkų 87,2 proc. laikėsi taisyklių: važiavo dviračių taku, ant paspirtuko – vienas žmogus. Taip pat fiksuota daugiau besilaikančių rekomendacijų dėvėti šalmą, nesivežti papildomų daiktų ar nenaudoti telefono.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją