„Jei kas nors yra pasirengęs atšaukti „737 Max“ užsakymus dėl tam tikrų įvykių, manau, kad tai yra emocinis, o ne racionalus sprendimas“, – R. Milczarskis sakė Aviacijos centro CAPA surengtoje konferencijoje, praneša „Reuters“.

Po dviejų katastrofų Indonezijoje ir Etiopijoje kai kurios oro linijos dėl saugumo sumetimų jau atšaukė „Boeing 737 Max“ užsakymus. Tuo tarpu R. Milczarskis pabrėžė, kad aviacijos milžinas turi imtis reikalingų priemonių, kad ir vėl atkurtų pasitikėjimą „Boeing 737 Max“ laineriais.
„Manau, kad „Boeing“ turės padaryti daug, kad atkurtų „Boeing 737 Max“ patikimumą. Esu tikras, kad jie taip ir padarys. Šiuo metu nematau jokių priežasčių, nebent jų ras reguliuotojai, atšaukti „737 Max“ užsakymus“, – kalbėjo LOT vadovas.

Po dviejų katastrofų pernai spalį Indonezijoje ir kovo 10 d. Etiopijoje, nusinešusių iš viso 346 žmonių gyvybes, „Boeing 737 Max“ orlaivių skrydžiai yra draudžiami tol, kol bus išaiškintos tikslios tragedijų priežastys.

Preliminarūs juodųjų dėžių duomenys parodė, kad Indonezijos „Lion Air“ ir Etiopijos „Ethiopian Airlines“ pilotų valdomų orlaivių katastrofos galėjo būti panašios.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)