Tai numatyta memorandume, kurį antradienį pasirašė Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas, Uzbekistano transporto asociacijos „Aircuz“ prezidentas Sandjaras Pulatovas ir šios šalies transporto ministras Makhkamovas Ilhomas Rustamovičius, teigiama „Linavos“ pranešime.

Z. Buivydo teigimu, vilkikų vairuotojų trūkumas yra opi problema ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

„Ieškoma būdų, kad norintys Lietuvoje (vilkikų vairuotojais – BNS) dirbti Uzbekistano piliečiai galėtų kuo greičiau tai padaryti ir atvykus į mūsų šalį jiems nebereikėtų lankyti specialių mokymo programų. Reikiamas kvalifikacijas jie galėtų įgyti Uzbekistane, o atvykus pas mus liktų tik sutvarkyti įdarbinimo formalumus, įsikurti, atsidaryti banko sąskaitą darbo užmokesčiui ir pradėti dirbti“, – pranešime sakė Z. Buivydas.

Memorandume taip pat sutarta spartinti skaitmenizacijos procesus transporto sektoriuje ir aktyviau jungtis prie tarptautinių informacinių technologijų platformų, kurios leistų greičiau atlikti reikiamas procedūras tarp šalių keliaujantiems vilkikams.

Lietuvos vežėjų atstovai Uzbekistane vieši gruodžio 6–15 dienomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)