Asociacijos duomenimis, šįkart eilės formuojasi ne dėl sugedusių IT sistemų, bet dėl atsakingų žmonių trūkumo pasienio postuose, kurie turėtų tikrinti išvykstančias ir atvykstančias transporto priemones. Kai kurie vairuotojai pasienyje įstrigę jau savaitę, ypač sudėtinga situacija Medininkų ir Lavoriškių kontrolės punktuose.

„Linavos“ prezidentas Romas Austinskas tvirtina, kad eilės Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje nėra naujiena, o ilgametė problema, kurios vis nepavyksta išspręsti.

„Čia beveik visada yra įstrigusių vilkikų, bet ne tiek kiek šįkart ar kai buvo sugedusios Muitinės departamento IT sistemos, kai eilėms išsisklaidyti prireikė beveik dviejų savaičių. Mūsų vertinimu, Lietuvos ir Baltarusijos pasienio kontrolės postuose dirba per mažai atsakingų pareigūnų, be kurių ir negali greičiau judėti vilkikai.

Šiuo metu čia nusidriekusioje vilkikų eilėje yra daugybė nepakrautų vilkikų, grįžtančių iš reisų, kurie galėtų pravažiuoti greičiau, bet yra priversti laukti“, – sako R. Austinskas.

Asociacijos „Linava“ prezidiumo narys, transporto bendrovės „Jotvainis“ direktorius Romas Vosylius sako, kad šios ilgametės problemos sprendimą dėl eilių ties Baltarusijos pasieniu apsunkina ir tai, kad dėl mažų algų žmonės neskuba darbintis pasienio kontrolės punktuose. Dėl to jau ne kartą buvo kreiptasi į Finansų ministeriją, Muitinės departamentą, Valstybės sienos apsaugos tarnybą prašant ieškoti sprendimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)