Šiuo metu esame pradėję derybas su aviakompanija „Brussels Airlines”. Kol kas esame sutarę tik dėl patogesnio laiko, o ne dėl papildomo skrydžio”, – teigė Pirmininkavimo ES Tarybai departamento direktorius, ambasadorius Remigijus Motuzas.

Belgai kol kas nesutinka dažninti skrydžių. „Norime, kad mūsų tarnautojai galėtų nuskristi ir parskristi tą pačią dieną. Bet kompanijos į mūsų prašymus kol kas reaguoja vangiai”, – paaiškino R.Motuzas.

Neseniai pradėta derėtis ir su oro bendrove „AirBaltic”. „Mums svarbu, kad į Vilnių būtų galima tiesiogiai atskristi ne tik iš Briuselio, bet ir kitų Europos miestų”, – sakė R.Motuzas.

Latviai iš Vilniaus į Briuselį išvis neskraidina. Tačiau mūsų europarlamentarai į Belgijos sostinę „AirBaltic” lėktuvais dažnai skrenda persėsdami Taline.

Briuselyje dirbantiems lietuviams pasiekti namus įmanoma ir su pigių skrydžių bendrovės „Ryanair” lėktuvais. Tačiau lietuviai skundžiasi, kad Airijos bendrovė skrydžiui į Vilnių parinko ypač nepatogų laiką – 7 valandą ryte.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)