Be nuolatinio vadovo LOU liko 2022 m. birželį, iš generalinio direktoriaus pareigų pasitraukus Mariui Gelžiniui. Laikinojo vadovo pareigas metus laiko ėjo Aurimas Stikliūnas, o pastarąjį mėnesį – bendrovės Saugos ir saugumo departamento direktorius Vidas Kšanas.

Susisiekimo ministerija atranką į LOU generalinio direktoriaus pareigas paskelbė gegužės 12 d., ją kartu su ministerija vykdė pasitelkta vadovų paieškos bendrovė „AIMS International Lietuva“. Baigiamojoje konkurso stadijoje (pokalbiuose) dalyvavo 9 kandidatai. Jų atitiktį keliamiems reikalavimams ir tinkamumą pareigoms vertino ministro sudaryta konkurso komisija, į kurią buvo įtraukti ir LOU valdybos nariai.

Konkurso nugalėtojas paskirtas į pareigas gavus visų kompetentingų institucijų išvadas.

Pasak susisiekimo ministro M. Skuodžio, konkurso komisija S. Bartkaus kandidatūrą geriausiai įvertino dėl kandidato profesinių kompetencijų aviacijos srityje, lyderystės, komandinio darbo ir bendradarbiavimo su suinteresuotomis šalimis gebėjimų bei dalykinių savybių.

„Lietuvos oro uostų naujajam vadovui keliame aukštus reikalavimus ir lūkesčius. Tarp jų – Lietuvos ekonomikai svarbių skrydžių tinklo plėtra, patrauklios verslui aplinkos kūrimas, naujų investicijų pritraukimas, saugios ir tvarios oro uostų infrastruktūros vystymas. Visa tai ypač svarbu naujųjų Vilniaus ir Kauno oro uosto keleivių išvykimo terminalų statybų ir augančių keleivių srautų kontekste. Linkiu Simonui sėkmingo starto“, – teigia susisiekimo ministras M. Skuodis.

S. Bartkus yra aviacijos ir transporto srities specialistas, turintis didelę strateginio planavimo, valdymo, strateginės rinkodaros, pardavimų plėtros ir produktų kūrimo patirtį.

„Džiaugiuosi galėdamas prisijungti prie ambicingos ir ryžtingos Lietuvos oro uostų komandos. Tikiuosi puoselėti atvirą ir skaidrią laiminčios komandos kultūrą, jog kartu kurtume tvarią ir inovatyvią ilgalaikę ateitį kolegoms, klientams, partneriams ir visuomenei su plačiu skrydžių tinklu“, – sako S. Bartkus.

Tapęs naujuoju LOU generaliniu direktoriumi, į šią bendrovę S. Bartkus sugrįžta po dešimties metų pertraukos. 2009 m. jis vadovavo Vilniaus oro uosto Aviacijos paslaugų skyriui, 2010–2013 m. – Komercijos departamentui. S. Bartkus 2013–2020 m. buvo skrydžių bendrovės „Air Lituanica“ komercijos direktorius, vadovavo UAB „Small Planet Airlines“ bei „ch-aviation“ rinkodaros departamentams. Nuo 2021 m. S. Bartkus dirbo „Girteka“ grupės rinkodaros ir komunikacijos direktoriumi. Taip pat 2019–2023 m. jis buvo VšĮ Transporto kompetencijų agentūros valdybos narys.

Vilniaus universitete S. Bartkus yra įgijęs ekonomikos bakalauro ir Tarptautinės ekonomikos programos magistro laipsnius su papildomu rinkodaros srities išsilavinimu JAV Stanfordo universiteto verslo mokykloje.

Lietuvos oro uostai valdo tris tarptautinius šalies oro uostus ir vysto koordinuotą jų veiklą, yra sukūrusi 629 darbo vietas. Dar šiemet įmonė bus reorganizuota į akcinę bendrovę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją