„Tai, ką išgirdome, tenkina, manome, kad oro uostai pasirengę taikyti papildomą kontrolę tiek terminalo viduje, tiek išorėje. Įvertinome, kas būtų, jei būtų pakeltas grėsmės lygis iki vidutinio, tai galime konstatuoti, kad oro uostai yra pasirengę tokių procedūrų įvedimui“, - BNS sakė J. Gintilas.

J.Gintilas teigė negalintis atskleisti, kokios papildomos apsaugos priemonės būtų taikomos, VSD pakėlus teroro išpuolių grėsmės lygį: „Tai yra riboto naudojimo priemonės, jos yra slaptos tam, kad nebūtų žinoma visiems, taip pat ir galimiems teroristams“.

Jis teigė, kad dabartinės priemonės neprailgina keleivių laukimo oro uoste laiko, bet pradėjus taikyti papildomas priemones, laikas pailgėtų.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis sako, kad po sprogimų Briuselyje Lietuvoje sustiprinta objektų apsauga, bet teroro grėsmės lygis išlieka žemas ir jo didinti kol kas neketinama. Grėsmės lygį Lietuvoje vertina Valstybės saugumo departamentas.

Per sprogimus Briuselio oro uoste ir metro antradienį žuvo mažiausiai 26 žmonės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)