Tokius veiklos rezultatus LTG trečiadienį paskelbė pranešime spaudai.

Jame teigiama, kad Grupę labiausiai paveikė dėl kritusių krovinių pervežimo apimčių sumažėjusios pajamos ir dėl brangstančių energetinių išteklių ir augančios infliacijos didėjusios sąnaudos.

Pasak LTG generalinio direktoriaus Egidijaus Lazausko, nutraukus verslo ryšius su Rusija ir Baltarusija, LTG numatė, kad krovinių krovos ir pervežimo apimtys bus mažiausios per visą veiklos istoriją.

„Siekdami išlaikyti stabiliai veikiančią įmonių grupę, ėmėmės įgyvendinti trijų dalių planą, apimantį tris pagrindines kryptis: veiklos efektyvumo didinimo, sąnaudų mažinimo, diversifikacijos ir plėtros į naujas rinkas, ypač – Vakarų Europos“, – pranešime cituojamas E. Lazauskas.

Grupės krovinių vežimo geležinkeliu bendrovė „LTG Cargo“ per pirmąjį pusmetį pervežė 16,1 mln. tonų krovinių – 32,9 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai. Daugiausia vežta cheminių ir mineralinių trąšų, naftos ir jos produktų, statybinių medžiagų krovinių. Krovinių vežimo pajamos sudarė 134,1 mln. eurų ir buvo 21,4 proc. mažesnės nei per tą patį ankstesnių metų laikotarpį. Visos įmonės pajamos siekė 146,9 mln. eurų ir lyginamuoju laikotarpiu buvo 16,9 proc. mažesnės.

Keleivių vežimo geležinkeliu bendrovė „LTG Link“ per pirmuosius šešis šių metų mėnesius pervežė 2,21 mln. keleivių – 34,6 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai. Keleivių vežimo pajamos per šį laikotarpį ūgtelėjo 2,2 karto iki 13,3 mln. eurų.

LTG Grupės investicijos 2022 m. pirmąjį pusmetį sudarė 41,5 mln. eurų. Iš jų 27,1 mln. eurų sudarė nuosavos, o 14,4 mln. eurų – ES paramos ir valstybės biudžeto lėšos. Maždaug du trečdaliai visų investicijų buvo skirti geležinkelių infrastruktūrai atnaujinti ir plėsti.

LTG Grupę sudaro kontroliuojančioji bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ ir pagrindinės dukterinės bendrovės – krovinių vežimo veiklą vykdanti bendrovė „LTG Cargo“, keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“, šalies geležinkelių tinklą valdanti ir jo modernizacija besirūpinanti bendrovė „LTG Infra“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją