Išnagrinėjusi pirkimo sąlygas VPT konstatavo, kad suformuluoti reikalavimai dirbtinai ribojo konkurenciją tarp tiekėjų ir diskriminavo pirkimo dalyvius.

Pirkimo specifikacija taip pat parengta ignoruojant VPT rekomendacijas skaidyti didelės apimties pirkimus į dalis, siekiant suteikti galimybę pirkimuose dalyvauti daugiau tiekėjų“, – skelbia VPT.

Iš viso pirkimui pasiūlymus pateikė septyni tiekėjai, tačiau penki iš jų buvo atmesti kaip neatitinkantys reikalavimų, vienas tiekėjas atsisakė dalyvauti pats. Vienintelis brangiausio tiekėjo pasiūlymas atmestas nebuvo. Brangiausiojo pasiūlymo kaina buvo 2,938 mln. eurų – daugiau nei milijonu eurų didesnė nei žemiausią – 1,889 mln. eurų – kainą pasiūliusio, tačiau atmesto, tiekėjo.

Ministras neturi priekaištų

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius teigia neturįs esminių priekaištų „Lietuvos geležinkelių“ vykdomiems viešiesiems pirkimams, nors Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) šiemet pažeidimų rado 5-iose geležinkelių skelbtuose konkursuose.

„Skaidrumui visada yra dar daugiau vietos, bet kažkokių labai ryškių pretenzijų dėl neskaidrumo aš tiesiog neturėjau, tačiau, matyt, yra visko“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams teigė R. Sinkevičius.

„Pasitikslinsiu („Lietuvos geležinkelių“, – ELTA.) valdyboje, ar tai (...) yra masinis reiškinys. Jeigu tie pirkimai vyksta su pažeidimais kiekvieną kartą ir VPT visą laiką reiškia pretenzijas, tokiu atveju, žinoma, išvadas darysime“, – teigė susisiekimo ministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)