„LTG grupės krovinių vežimo bendrovės „LTG Cargo“ komanda ir toliau aktyviai dirba su partneriais Ukrainoje dėl žemės ūkio produkcijos vežimo iš šios šalies. Tokio pobūdžio projektas, kai kroviniai iš Ukrainos gabenami per Lenkiją, aplenkiant Baltarusiją, įgyvendinamas pirmą kartą“, – Eltai teigė K. Dzikaraitė.

„Įprastai sukurti ir užtikrinti tokį maršrutą prireiktų iki metų, tačiau greita reakcija ir nestandartiniai sprendimai jau leidžia įgyvendinti vežimus“, – pridūrė ji.

Tuo tarpu kalbėdama apie tikslius skaičius LTG komunikacijos atstovė pažymėjo, kad naftos produktų pervežtų iš Lietuvos į Ukrainą kiekis yra daugiau nei 30 tūkst. tonų, negu žemės ūkio produkcijos atgabenama iš Ukrainos į Lietuvą.

„Šiemet iki lapkričio mėnesio „LTG Cargo“ pervežė apie 61 tūkst. tonų žemės ūkio produkcijos iš Ukrainos. Tuo tarpu iš Lietuvos į Ukrainą pervežamų naftos produktų apimtys jau viršijo pervežamas žemės ūkio produkcijos apimtis. Iki lapkričio mėnesio naftos produktų pervežta apie 95 tūkst. tonų, taip padedant šalies ekonomikai užsitikrinti jų tiekimą“, – sakė ji.

ELTA primena, kad nuo gegužės pabaigos, į Lietuvą reguliariai gabenami grūdai ir kita žemės ūkio produkcija iš Ukrainos. Taip siekta per Klaipėdos uostą išplukdyti bent dalį Ukrainoje esančių grūdų, kurių gabenimas buvo užstrigęs dėl Rusijos karinių veiksmų ir vykdomos uostų blokados Ukrainoje.

Birželio viduryje, krovinių vežimo bendrovės „LTG Cargo“ antrinė bendrovė „LTG Cargo Ukraine“ atnaujino veiklą Ukrainoje. Šis sprendimas priimtas įvertinus reikšmingai išaugusį verslo klientų iš Ukrainos poreikį gabenti grūdus ir kitus krovinius iš šalies, teigiama „Lietuvos geležinkelių“ pranešime.

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) Grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ taip pat stiprina bendradarbiavimą su Ukrainos klientais ir liepos mėnesį pradėjo gabenti naftos produktus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją