„Lietuvos draudimas“ skaičiuoja, kad dėl duobių keliuose šiemet per du mėnesius į bendrovę kreipėsi 110 vairuotojų. Šis skaičius panašus kaip pernai, tačiau pavasarinis duobių iššūkis dar laukia artimiausiais mėnesiais. Pavasarį pranešimų apie duobėse apgadintus automobilius ir patirtas žalas skaičius, „Lietuvos draudimo“ duomenimis, išauga dvigubai.

„Kelių danga dažniausiai neišlaiko pavasarinio atlydžio. Esant nemažam automobilių srautui, ypač didmiesčiuose, duobės sparčiai gilėja, jas sunkiau pastebėti ir apvažiuoti, o svarbiausiose miesto gatvėse - ir sutvarkyti. Tai tikrai nemenkas išbandymas tiek vairuotojams, tiek kelininkams“, - teigė „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento vadovas Artūras Juodeikis.

Šiemet tokioms žaloms atlyginti „Lietuvos draudimas“ jau išmokėjo daugiau kaip 50 tūkstančių eurų, tačiau, anot draudikų, didžiausia nuostoliai dar laukia.

„Lietuvos draudimo“ žalų statistikos duomenimis, kasmet kasko draudimu besidraudžiantiems vairuotojams, sugadinusiems automobilius įvažiavus į duobę, atlyginama apie 300-400 tūkst. eurų. „Lietuvos draudimo“ žalų ekspertai pastebi, kad pastaraisiais metais mažėja įvykių skaičius, kai automobiliai nukenčia įvažiavus į duobę, tačiau auga vidutinė išmoka - pernai ji buvo daugiau nei 717 eurų, 2017 metais - 700 eurų.

„Lietuvos draudimo“ Žalų departamento vadovo A. Juodeikio teigimu, pagrindinė vidutinės žalos augimo priežastis įvažiavus į duobę - atsinaujinantis Lietuvos gyventojų automobilių parkas: daugėja naujų, brangesnių automobilių, kurių remontas kainuoja brangiau. Pastebima, kad kasmet brangsta ir automobilių serviso paslaugų kainos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)