Magistralinių ir krašto kelių dangos vietomis šlapios, kai kur padengtos šlapio sniego sluoksniu, provėžotos. Vairuotojai, vykstantys šiais keliais, raginami atsižvelgti į tai, kad keliai padengti sniegu, tad reikėtų rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį ir nedaryti staigių manevrų.

Lietuvos rajoninių kelių dangos kai kur padengtos prispausto arba puraus sniego sluoksniu, vietomis provėžotos, slidžios.

Utenos apskrityje magistralinių kelių dangos valomos ir barstomos. Vilniaus ir Panevėžio apskrityse magistralinių bei krašto kelių dangos valomos ir vietomis barstomos. Kauno ir Marijampolės apskrityse valomi ir vietomis barstomi krašto keliai.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį bus debesuota. Vietomis trumpai pasnigs. Temperatūra nuo 7 iki 12 laipsnių šalčio.

Vandens gylis krašto kelio Nr. 206 Šilutė–Rusnė apsemtame ruože, kurio ilgis 450 metrų (nuo 6,29 iki 6,74 km), išlieka 64 cm. Eismas draudžiamas, lengvąsias transporto priemones ir gyventojus (keleivius) VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ perkelia specialiomis transporto priemonėmis.

Vilniaus savivaldybė praneša, kad kelių būklė antradienį patenkinama. Miesto gatvės buvo valomos ir barstomos nuo ryto, per tą laiką išberta 224 tonos druskos ir 110 kubų smėlio. Kelininkai nuo 15 valandos miesto gatves pradėjo valyti antrą kartą. Skaičiuojama, kad bus išbertas panašus kiekis druskos ir smėlio kaip ir pirmoje dienos pusėje.

Kadangi naktį sinoptikai sniego neprognozuoja, kelininkai dirbs įvertinę esamą kelių būklę.

Vairuotojai prašomi nestatyti automobilių nelegaliai ir nevažiuoti viešojo transporto juostomis, ypač žiemą, nes tokie veiksmai trikdo kelių tvarkymą, neleidžia tarnyboms dirbti efektyviai.

Sostinėje iš viso yra barstomos ir valomos 491 gatvės, jų bendras plotas – beveik 5,8 mln. kvadratinių metrų, bendras ilgis – 602 km. Šlapiomis druskomis barstoma 280 gatvių, smėlio-druskos mišiniu - 152 gatvės, sausa druska - 59 gatvės.

Žiemą eismo dalyviai prašomi planuodami kelionę į darbą, mokslus ir kt. numatyti jai daugiau laiko, būti atidūs ir laikytis kelių eismo taisyklių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)