Kaip teigia ministras, nuo šių metų spalio mėnesio Vilnių (VNO) ir Dubajų (DBX) „FlyDubai“ sujungs net 3 savaitiniais skrydžiais, o prekyba bilietais aviakompanijos puslapyje startuoja jau šiandien.

„Tai ne tik naujos tradicinės avialinijos Lietuvoje, bet ir kito lygio tiesioginių ilgųjų skrydžių patirtis skrendant į strateginį oro uostą Emyratuose, o per jį – į šimtus kitų lokacijų Azijos, Afrikos ar Australijos regione.

Tiek su sparčiai besiplečiančia „FlyDubai“, tiek su jų seserine „Emirates“. Taigi tai ir naujos skrydžių alternatyvos mums visiems, ir papildomos galimybės verslui, turizmo sektoriui“, – rašo M. Skuodis.

Anot ministro, tai trečioji oro linijų bendrovė, kuri per šiuos metus pradeda veiklą Lietuvoje.

Lietuvos oro uostų Skrydžių vystymo skyriaus vadovo Tomo Zitikio teigimu, ši oro bendrovė Lietuvos keleiviams galės pasiūlyti aukštos kokybės keliavimo patirtį bei patogų susisiekimą su šimtais tolimesnių miestų ir regionų pasaulyje.

„Jau ne vienerius metus bendraujame su šios oro bendrovės atstovais, todėl tikrai džiaugiamės, kad diskusijos ir planai pagaliau taps rezultatu bei nuo šių metų spalio turėsime dar vieną keleivinius skrydžius vykdančią oro bendrovę Lietuvos oro uostų tinkle. Šios oro bendrovės atėjimas mūsų šalies susisiekimui kartu reiškia ir tai, jog turėsime net keleto šimtų patogių jungiamųjų skrydžių per Dubajaus aviacijos centrą pasirinkimą, tai bus itin reikšmingas kokybinis pokytis mūsų šalies keleiviams“, – tvirtina T. Zitikis.

Tiesioginio skrydžio tarp Vilniaus ir Dubajaus trukmė yra daugiau nei šešios valandos. Skrydžius aviakompanija vykdys su „Boeing 737 MAX“ lėktuvais.


Dubajus

Delfi primena, kad prieš porą dienų pranešta ir apie tai, kad į Lietuvą žengia Islandijos pigių skrydžių bendrovė „Play“, kuri nuo gegužės skraidins reguliariais skrydžiais tarp Vilniaus ir Reikjaviko. Skelbta, kad skrydžiai iš pradžių bus vykdomi kartą per savaitę, šeštadieniais.

Sausį pranešta, kad šiais metais graikų aviakompanija „Aegean“ lietuvius iš Vilniaus skraidins į šalies sostinę Atėnus. Skelbta, kad skrydžiai prasidės nuo balandžio, bus vykdomi du kartus per savaitę.

Reguliarius skrydžius Lietuvos oro uostuose šiais metais vykdys viso 15 oro bendrovių, iš kurių 11 yra tradicinės (angl. „legacy“) ir dar keturios – žemų kaštų oro bendrovės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)