Lietuvė į Kauną atskrido gruodžio 23 d. rytą iš Oslo (Rygge) oro uosto. Nors Lietuvos žemę moteris pasiekė sveika, ji niekaip negali pamiršti to, ką patyrė skrydžio metu.

Su „Ryanair“ bendrove į Lietuvą keliavusi moteris pasakojo, kad įsėdusi į lėktuvą moteris įsitaisė jo gale.

„Labai smalkėmis jautėsi ir tie žmonės, kurie už manęs sėdėjo, sakė, kad labai smirda kuru ar degėsiais, bet pagalvojau „maža čia ką, gal taip turi būti“, - kelionės pradžią prisiminė Edita.

Moteris pasakojo, kad lėktuvas vėlavo išskristi apie pusvalandį.

Vėliau, lėktuvui pakilus, šis pradėjo drebėti.

„Bet pagalvojau, kad drebėjimas greitai pasibaigs, tačiau jis pradėjo stiprėti. Didėjo, didėjo ir išvis pradėjo kratyti. Vėliau lėktuvas – į dešinę, į kairę. Žmonės pradėjo šaukti. Įsikibome į kėdes, meldėmės. Buvo žmonės sudėję rankas. Aš rankas irgi sudėjau, ašaros pradėjo riedėti. Pajutome katastrofą. Atrodė, kad viskas – krentame“, - nemaloniais išgyvenimais dalijosi lietuvė.

Edita teigė, kad lėktuvais skraido jau ne vienerius metus, tačiau tokio kratymo ir lėktuvo vartymosi į šonus jai nėra tekę patirti.

„Stiuardesių kambariuke iškrito daiktai. Kur žmonės laiko lagaminus, sudužo buteliai, skysčiai pradėjo varvėti. Kai žmonės pradėjo šaukti, stiuardesė angliškai pasakė, kad nusiramintumėme, bet tik vieną sakinį ir niekas nieko nepaaiškino“, - savo įspūdžiais dalijosi lietuvė.

Edita teigė, kad buvo žmonių, kurie iki pat skrydžio pabaigos negalėjo nusiraminti.

Pasakyti, kiek laiko lėktuvas itin stipriai kratėsi, moteris negalėjo. Pasak jos, ji buvo apimta tokios baimės, kad nesuprato, kiek viskas užtruko.

„Buvo toks jausmas, kad pilotai nebesuvaldė lėktuvo, - kalbėjo ji. - Čia tikrai nebuvo šiaip turbulencija. Kad šitaip kratytų... Nežinau, bet po savaitės skrisiu atgal ir tikrai bijau skristi, nes buvo toks jausmas, kad krentame“.

„Ryanair“ atstovas spaudai Robinas Kiely teigė, kad lėktuvo keleiviai galėjo pajusti kratymą skrydžio metu, bet tai buvo tik turbulencija.

„Skrydžio metu iš Oslo (Rygge) į Kauną netrukus po pakilimo iš oro uosto lėktuvas patyrė turbulenciją, tačiau skrydis tęsėsi kaip įprastai ir keleiviai Kauno oro uostą pasiekė numatytu laiku“, - teigė jis.

Oro bendrovės atstovas taip pat tikino, kad turbulencijos metu keleiviai išliko ramūs, nebuvo šūksnių, o orlaivio komanda nurodė keleiviams likti savo vietose su užsegtais diržais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (837)