“Glaudžiai bendradarbiaudami su Susisiekimo ministerija bei šalies Automobilių kelių direkcija, lenktynių dienomis Palangoje organizuosime saugaus eismo priemonių skatinimo kompleksą,” - sakė vienas šių lenktynių organizatorių Darius Jonušis.

Lenktynių dienomis trasos prieigose žiūrovai galės patys išbandyti saugos diržų ir automobilio virtimo simuliatorius, kuriuos įrengs VĮ „Automagistralė“ specialistai, bei pajusti kuo gresia pražūtingas saugos diržų ignoravimas arba kokie jausmai patiriami virstant automobiliui.

Neveltui sakoma, jog viena akivaizdi pamoka keleriopai vertesnė nei šimtas išklausytų paskaitų ar perspėjimų.

Reikia manyti, kad išbandę įtikinamą, simuliatoriaus perteikiamą saugos diržų efektyvumą, grįžtantys iš varžybų žiūrovai taps pakantesni vykdomai akcijai “Užsisek saugos diržus” ir nebeignoruos jų, o tą pamiršę, noriai vykdys organizatorių personalo asmenišką priminimą užsisegti saugos diržus išsvykstant iš lenktynių trasos.

Rengiama dar viena akcija – “Nevairuok išgėręs”. Lenktynių organizatoriai renginio vietoje sumontuos keletą alkotesterių, kurių pagalba išvykstantieji galės netrukdomi pasitikrinti savo blaivumą ir tik tada sėstis prie vairo.

Jau pats lenktynių šūkis – “Atvažiuok saugiai”, spausdinamas renginio plakatuose ir kitoje jį lydinčioje atributikoje, yra atraktyvus ir manoma pasitarnaus populiarinant saugų eismą.

Be to lenktynių metu bus masiškai platinami Susisiekimo ministerijos bei Lietuvos automobilių sporto federacijos specialiai tam išleisti lankstinukai, propaguojantys saugų eismą bei vairuotojų atsakomybę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją