Bloga – keltas kol kas neplauks į Lietuvos jūrų muziejų.


Kalėdų išvakarėse vykusiame Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos posėdyje svarstytas klausimas dėl „Smiltynės perkėlos“ keleivių ir transporto priemonių kėlimo keltais per Kuršių marias didžiausio tarifo perskaičiavimo.

Pasak D. Butvydo, klausimas susijęs su keltų bilietais, bet jų kainos nesikeis. Priminsime, jog nuo 2015 metų keltų bilietų kainos buvo sumažintos ir kol kas išlieka tokios pačios.


„Kol kas niekas neturėtų keistis. 2017 metams patvirtinti tie patys tarifai, kaip ir šiemet. Mes Kainų komisijoje nuolatos turime atlikti tokią procedūrą – ji mus pagal patvirtintą metodiką kasmet vertina atsižvelgdama į mūsų rezultatus, uždirbtą pelną ir kt. Tai normali standartinė procedūra, nieko neįprasta. Po Naujųjų metų keltis keltais į Smiltynę bus taip pat nebrangu, kaip ir buvo“, – sakė „Smiltynės perkėlos“ vadovas.


Tai gera žinia. Bloga ta, kad „Smiltynės perkėlos“ keltas kol kas į Lietuvos jūrų muziejų neplauks, nes Smiltynėje bus rekonstruojama krantinė ir nėra kur švartuoti laivo.


„Bandėme ieškoti vietos keltui švartuoti, ir pas pasieniečius prašėmės, tačiau neradome normalios vietos, kur galėtume saugiai iš laivo išlaipinti keleivius bei juos priimti. Todėl keltas iš Šiaurinio rago plauks tik savo tradiciniu maršrutu į Smiltynę“, – kalbėjo D. Butvydas.

Kadangi dar nesibaigė AB „Lietuvos jūrų laivininkystė“ likvidavimo procesas, „Smiltynės perkėlos“ vadovas nekomentuoja to, ar bendrovė tikisi atgauti „laivininkystei“ paskolintą pusę milijono eurų.