„Sutarta buvo padalinti į tris lygias dalis. Jeigu kuri nors valstybė neužpildo vietų skaičiaus, tai persiduos kitoms valstybėms, kurios užpildys. Kaina tiksli nebuvo pasakyta, tai vykdo „airBaltic“ kompanija, ir jie paskelbs patys. Lietuvai skirtos 48 vietos lėktuve“, – sakė G. Landsbergis.

Pasak ministro, skrydis iš Londono į Rygą bus mokamas.

„Skrydis bus iš Londono, tik dar negaliu pasakyti, iš kurio oro uosto, tai bus paskelbta šiek tiek vėliau. Latvijos kolegos tai paskelbs. Skrydis bus į Rygą. Iš Rygos oro uosto suorganizuosime pargabenimą į Lietuvą. Kolegos pažadėjo, kad pargabenimas bus sklandus su palyda ir visi kiti dalykai“, – teigė jis.
Pasak G. Landsbergio, JK esantys ir į Lietuvą sugrįžti norintys lietuviai jau kreipėsi į Lietuvos ambasadą, JK konsulinį skyrių. Anot jo, bus leidžiama sugrįžti tik dėl svarbių priežasčių.

„Yra limituotas vietų skaičius. Sveikatos būklė bus vienas iš svarbiausių kriterijų. Kitaip tariant, kad, jei šie žmonės negrįžtų, tai reikšmingai pakenktų jų sveikatai. Panašius kriterijus taikys ir kitos valstybės. Visos trys šalių ambasados žiūrės atvejus individualiai“, – teigė jis.

ELTA primena, kad Lietuvoje nuo pirmadienio 4 valandos ryto iki metų pabaigos Vyriausybės sprendimu įsigaliojo draudimas keleiviniais lėktuvais atvykti iš JK dėl šioje šalyje plintančios koronaviruso atmainos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (334)