"Jau gavome informaciją iš atitinkamų institucijų apie pirkėjų patikimumą, todėl galime žengti kitą žingsnį - prašyti pirkėjų pagerinti pasiūlymus", - Eltai sakė Valstybės turto fondo privatizavimo direktorius Antanas Malikėnas.

Viešo konkurso būdu privatizuojamo 100 proc. LAL akcijų paketo pradinė pardavimo kaina - 9,3 mln. litų, dėl jų varžosi keturi pirkėjai. Pasak A.Malikėno, nugalėtoją išrinkti planuojama ateinančią savaitę.

Potencialus investuotojas per dvejus metus į avialinijų bendrovę turės investuoti ne mažiau kaip 10 mln. litų didinant įmonės įstatinį kapitalą.

Konkurse dalyvauja Lietuvos bendrovės "Arijus", pernai iš LAL už 2,05 mln. litų įsigijusi bendrovę "Aviakompanija Lietuva", didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse "Novaturas" kartu su investicijų grupe "Hermis Capital" bei jos valdoma keleivių vežimo bendrove "Kautra" ir telekomunikacijų, apsaugos, duomenų ir automatikos sprendimų bendrovė "Fima", taip pat Islandijos kompanija "Fengur", kuriai priklauso oro linijos "Iceland Express".

LAL pernai dėl padidėjusių degalų kainų, intensyvios skrydžių geografijos plėtros bei turto perkainojimo patyrė 9,04 mln. litų nuostolių. Užpernai įmonė buvo uždirbusi 297,4 tūkst. litų pelno.

2004 metais iš veiklos LAL gavo 222,01 mln. litų pajamų - 11,6 proc. daugiau nei 2003 metais (198,85 mln. litų).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją