LAKD informuoja, kad šiuo metu Molėtų rajone yra vykdomi rajoninio kelio Nr. 2806 Kairionys–Girsteitiškis–Balninkai ruožo nuo 8,75 iki 17,5 km paprastojo remonto prevenciniai darbai, t. y. siekiant išsaugoti asfalto dangą nuo tolesnio degradavimo, ant išlyginamojo sluoksnio bus įrengiamas paviršiaus apdaras.

Šiems darbams prioritetinė eilė buvo parengta pagal valstybinės reikšmės kelių prevencinės priežiūros metodiką, kurioje vienas iš svarbiausių kriterijų yra dangos būklės indeksas (DBI) ir jo pokyčiai.

LAKD atkreipia dėmesį, kad tvarkomo ruožo DBI yra 5 balai. DBI matuojamas nuo 1 iki 5, o penki balai yra prasčiausias įvertinimas.

Direkcija tikina suprantanti, kad kelio dangos pažeidimai plika akimi gali būti nematomi, neekspertiniam žvilgsniui jie gali atrodyti nereikšmingi. Todėl Lietuvos automobilių kelių direkcija pasitelkia specialią šiuolaikišką įrangą bei ilgametę ekspertų patirtį, kad nuodugniai įvertintų dangos pažeidimus ir numatytų jos tarnavimo trukmę.

Kaip šiuo atveju rodo dangos tyrimai, tvarkomo kelio pagrindiniai defektai yra didelis smulkių plyšių kiekis, kuris, jeigu nebūtų laiku sutvarkytas, greitu metu taptų žymiai rimtesnių defektų atsiradimo priežastimi, kelio danga toliau sparčiai blogėtų iki tokios būklės, kad su paprastesnėmis prevencinės priežiūros priemonėmis neįmanoma būtų suremontuoti dangos ir tuomet tektų investuoti į daug brangesnes technologijas, pvz., tektų kelią kapitaliai remontuoti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją