„Meškinio viduriniojo tilto griovimo darbai, turėję prasidėti vakar vakare, dar nebuvo pradėti. Kad imtumėmės atitrūkusios tilto dalies ardymo darbų, privalome tinkamai užtikrinti visus reikalavimus, numatytus vakar gautame atsakingų institucijų leidime tuos darbus vykdyti. Tad sprendimą nepradėti griovimo darbų priėmėme įvertinę, kad nebuvo spėta tinkamai parengti pylimo, turinčio užtikrinti užduočiai atlikti skirtos technikos saugą“, – Eltai komentavo G.Samulionytė-Lekavičienė.

„Praėjusią naktį ir šiandien iki pat vakaro bus tęsiami pasiruošimo darbai, o statinio konstrukcijos griovimą tikimės pradėti šią naktį“, – pridūrė ji.

Visgi, pasak įmonės atstovės, meteorologinės sąlygos gali sulėtinti pasiruošimo procesus.

„Kol kas tiksliai negalime įvardyti, kiek užtruks visiškai pabaigti paruošiamuosius darbus. Meteorologinės sąlygos, krituliai taip pat šiek tiek lėtina pasiruošimo procesus“, – tikino ji.

G.Samulionytės-Lekavičienės teigimu, vykdant tilto ardymo darbus, trims naktims bus uždaromas magistralinis kelias Vilnius–Kaunas–Klaipėda. Eismas nukreiptas aplinkkeliu.

„Naktimis, kol vyks griovimo darbai, nuo 23 val. iki 5 val. ryto, magistralės A1 atkarpa ties tiltu bus uždaroma abiem kryptimis. Tuo metu eismas magistrale ties tiltu bus nukreiptas per miestą aplinkkeliu. Tikimės, kad konstrukcijos griovimo darbai, kuriems reikalingas laikinas eismo ribojimas, bus atlikti per artimiausias tris naktis“, – aiškino ji.

Galiausiai „Kauno tiltai“ atstovė teigė, kad dėl tilto situacijos stengiamasi susitelkti ne į griovimo proceso greitį, bet darbuotojų ir visuomenės saugumą.

„Visi suprantame, jog A. Meškinio viduriniojo tilto situacija yra nestandartinė. Šiomis įtemptomis aplinkybėmis tiek mes, tiek subrangovas esame atsargesni ir prioritetą teikiame ne greičiui, o proceso saugumui. Tikslas yra ne tiesiog nugriauti, o nugriauti statinio konstrukciją saugiai“, – sakė ji.

ELTA primena, kad vasario 14 dieną Kaune įgriuvo Alfonso Meškinio tiltas ir buvo uždarytas eismas Panerių gatvės dalyje.

Kauno miesto savivaldybė vasario 15 dieną teigė, kad pavojingai nuvirtusiąA. Meškinio tilto dalį planuojama nuardyti per artimiausias dvi savaites. Atnaujinti eismą Panerių gatve po tiltais tikimasi pirmomis kovo dienomis.

Lietuvos automobilių kelių direkcija „Kauno tiltams“ yra nurodžiusi stebėti situaciją ir atsiradus menkiausiems įtarimams dėl eismo saugos užtikrinimo, operatyviai informuoti Kelių direkciją ir imtis veiksmų riboti eismą.

Padarinių šalinimo metu eismas bus kreipiamas apylankomis:

  • važiuojantiems Vilnius–Klaipėda kryptimi, eismas kreipiamas per Jonavos g., Salako g., Nuokalnės g., Varnių g., Neries krant., Baltų pr., Rasytės g. ir Jotvingių g. (paliekant galimybę rinktis Žemaičių plentą);
  • važiuojantiems Klaipėda–Vilnius kryptimi, eismas kreipiamas per Panerių g., Varnių g., Nuokalnės g., Eigulių g. ir Jonavos g.