„Vyriausybė pritarė Vyriausybės pasitarimo protokolui, pagal kurį Klaipėdos valstybinis jūrų uostas už 2011 m. pelną sumokės 50 proc. pelno tarifą į valstybės biudžetą, tačiau atsižvelgiant į tai, kad Klaipėdos valstybinis jūrų uostas dalyvauja valstybei svarbių ekonominių projektų įgyvendinime, tokiame kaip suskystintų dujų terminalo projekto rengimas, taip pat siūloma atleisti nuo dalies pelno mokesčio 2013 m., nustatant 25 proc. tarifą“, - po pasitarimo komentavo susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Sumažintas tarifas būtų taikomas vienerius metus už 2012 m. pelną. Nors anksčiau buvo kalbėta apie trejų metų uosto planus, ministras teigė, kad spręsti dėl 2014-2015 m. pelno mokesčio kol kas per anksti.

Už 2011 m. gautą pelną 50 proc. pelno mokestis į biudžetą paliktas, nes jis buvo įskaičiuotas į 2012 m. biudžeto pajamas.

Už praėjusių metų pelną Klaipėdos valstybinis jūrų uostas valstybei turės sumokėti 34 mln. Lt. Kaip teigė uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas, kol kas įmonė dirba pelningai ir 50 proc. pelno mokestis uosto veiklos nesutrikdys.

„Šiems metams mes ir planavome, kad turėsime sumokėti 34 mln. Lt. Šiuos metus mes vėl baigiame sėkmingai su pelnu ir netgi neliesdami tų 34 mln. Lt, kuriuos esame atidėję, kad sumokėtume valstybei, - kalbėjo direktorius. - Šiems metams dar skylių neatsiranda, paskolų neprireikė. Didelius darbus darome iš savų arba Europos Sąjungos lėšų.“

Pasak E. Gentvilo, per artimiausius trejus metus suskystintų gamtinių dujų terminalui teks skirti apie 24 proc. visų jūrų uostui reikiamų lėšų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)