„Pasirodo, kaip miesto tarybos narė neturiu konstitucinės teisės kreiptis į administracinį teismą dėl vieno ar kito teisės akto teisėtumo nustatymo. Iš teismo gavau išaiškinimą, kad esu miesto tarybos narė, todėl pati turiu teisę inicijuoti keisti miesto tarybos sprendimus. Taigi teko ieškoti kitų kelių, kaip ginti viešąjį interesą“, – dėstė L. Petraitienė.

Ji kreipėsi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą ir prašo, kad viešąjį interesą gintų prokurorai – kreiptųsi į teismą ir kovotų, kad klaipėdiečiams nereikėtų mokėti už automobilių stovėjimą kiemuose.

„Faktas tas, jog rinkliavos panaikinti negalima, nes miesto taryba turi teisę įvesti bet kokį mokestį, net ir už oro gadinimą. Mėnesį su juristais studijavome teisės aktus ir nustatėme, kad rinkliavos už automobilių stovėjimą kiemuose rinkti negalima, nes jie nėra automobilių stovėjimo aikštelės. Tai ir noriu įrodyti teisme“, – ryžtingai aiškino politikė.

Ji tvirtino, kad jei iš Klaipėdos apygardos prokuratūros gaus neigiamą atsakymą – prokurorai nesikreips į teismą ginti viešojo intereso, ji jau yra numačiusi kelis žingsnius į priekį.

„Tada prašysiu, kad į teismą kreiptųsi koks nors Seimo narys, nes jie turi tokią teisę. Žodžiu, kovosiu iki galo, nes pačiai pasidarė įdomu, ar Lietuvoje galima apginti viešąjį interesą“, – žadėjo L.Petraitienė.

Senamiestyje ir miesto centre rinkliavą už automobilių stovėjimą ne tik gatvėse, bet ir kiemuose reikia mokėti nuo šių metų pradžios.