Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Aldona Špučienė sakė, kad didžiausia suma – 31,7 mln. litų – teks šiaurinės išvažos iš uosto statyboms tęsti. Savivaldybė šiam projektui skirs per 3 mln. litų. Iš ES lėšų šiaurinei išvažai bus skirta 8,4 mln. litų. Iš kelių priežiūros programos – apie 9,5 mln. litų.

Iš viso iš savivaldybės biudžeto gatvių rekonstrukcijai bus skirta 6,6 mln. litų. Už šiuos pinigus bus rekonstruotas ne tik šiaurinė išvaža, bet ir Vėtros gatvė. Taip pat savivaldybės biudžeto lėšos bus skirtos Priestočio gatvės tilto ir viaduko, vedančio iki Mokyklos gatvės, kapitaliniam remontui.

Biržos tiltas ir Tiltų gatvė bus rekonstruojami iš savivaldybės paimtų paskolų – 7 mln. 640 litų. Iš paskolų už 8 mln. litų bus rekonstruojamas ir Kretingos gatvės tęsinys nuo Panevėžio iki Liepojos gatvių. Už 5 mln. litų žadama rekonstruoti ir Rimkų gyvenvietės gatves.

J.Janonio bei S.Dariaus ir S.Girėno gatvių rekonstrukcijai tęsti bus panaudoti 6,5 mln. Lt iš ES lėšų. Dar apie 750 tūkst. litų šiai rekonstrukcijai skirs Uosto direkcija.

Pievų gatvei nuo susijungimo su šiaurine išvaža rekonstruoti bus panaudota apie 5 mln. litų ES lėšų.

Lietuvos automobilių kelių direkcija Klaipėdos gatvėms tiesti ar rekonstruoti, prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti šiemet skirs apie milijoną litų daugiau negu pernai – beveik 7 mln. litų.

Iš šių lėšų 1 mln. 838 tūkst. litų siūloma paskirstyti asfaltbetonio dangų duobėms ir žvyruotoms dangoms bei pėsčiųjų ir dviračių takams remontuoti, tiltams ir kelio statiniams prižiūrėti, kelio dangoms žymėti, medžiagų tyrimams ir kontroliniams bandymams.

Per 3,8 mln. litų, kuriuos skyrė Automobilių kelių direkcija, numatyta Taikos prospekto ruožui nuo Smiltelės iki Debreceno gatvių remontuoti. Dar už 165,79 tūkst. litų ketinama suremontuoti Taikos prospektą su sankryža nuo Statybininkų pr. iki Smiltelės gatvės.

Milijonas litų tektų Klaipėdos universiteto miestelio centrinei Universiteto gatvei tiesti. 100 tūkst. litų siūloma skirti Rokiškio gatvei rekonstruoti.

Miesto strateginiame veiklos plane numatyta ir Nemuno g. rekonstrukcija. Jai apie 4 mln. litų žada skirti Uosto direkcija.