Tačiau net ir uždraudus į Danės gatvę išsukti iš HerkausManto gatvės liko nenuimtos nuorodos, kaip pasiekti Palangą arba Šilutę. Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė žadėjo, kad tokių kazusų uostamiesčio gatvėse nebeliks.

Jau dabar savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus ir Transporto tarnybos specialistai važinėja po miestą, tikrindami gatvių ženklinimą. Peržiūrėtas horizontalus gatvių ženklinimas. Planuojama patikrinti, kaip sustatyti vertikalūs ženklai.

Saugaus eismo komisijai bus siūloma įvesti tam tikrų pakeitimų. Turėtų sumažėti vietų, kur automobiliai galės sukti į kairę.

„Mieste gerokai padaugėjo transporto priemonių, o kairiniai posūkiai didina automobilių spūstis“, - argumentavo Klaipėdos savivaldybės Transporto tarnybos vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Galimybę pasukti kairėn žadama panaikinti ties gatvėmis, į kurias patogu įvažiuoti ir kitais keliais. Jeigu Saugaus eismo komisija pritars, punktyrinių linijų, leisdavusių sukti į kairę, sumažės Minijos, Manto, Naujojoje Uosto gatvėse, Taikos prospekte ruožuose ties „Saturno“ prekybos centru ir Klaipėdos universiteto Jūrų technikos fakultetu. Taip pat žadama uždrausti į Kareivinių gatvę įvažiuoti iš S.Dariaus ir S.Girėno gatvės.

Esą į Kareivinių gatvę galima patekti ir iš J.Janonio gatvės.

Saugaus eismo komisijai žadama pateikti ir pasiūlymą mažinti greitį Girulių link vedančioje Pamario gatvėje nuo 80 iki 60 km per valandą. V.Paukštė sakė, kad dabartiniam greičiui Pamario gatvė per siaura. Be to, per ją sėlina ir laukiniai žvėrys, keliantys pavojų vairuotojams, čia neretos avarijos.