„Vasarą Klaipėda pradeda su naujiena. Tikiu, kad galimybe išbandyti vandens autobuso keliones susidomės ir klaipėdiečiai, ir miesto svečiai. Artimiausi mėnesiai parodys, ar šis maršrutas pasiteisina toks, koks yra dabar, ar dar reikalingos korekcijos, linkiu, kad tai būtų komerciškai sėkmingas projektas. Tuo pat metu siekiame atgaivinti Danės upės pakrantes. Nors plaukimas upe taip pat yra atrakcija, būtina ir krante sukurti kokybiškas erdves, kurios taptų naujais traukos centrais“, – sako meras Arvydas Vaitkus.

Maršruto parengimui jėgas suvienijo savivaldybei priklausančios įmonės – VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“, BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“, UAB „Klaipėdos paslaugos“, vandens autobusus pagamino Klaipėdos startuolis „Popa Boat“.

Kelionė į vieną pusę L1 maršruto autobusu truks 1 valandą 20 minučių, pakeliui yra 6 stotelės. Per dieną abu autobusai iš viso padarys 8 reisus. Autobuso talpa – 10 keleivių + vieta negalią turinčiam asmeniui vežimėlyje, rašoma pranešime.

Pirmojo vandens autobuso stotelė įkurta senamiestyje, netoli burlaivio Meridianas. Iš viso vandens autobusas sustoja šešiose stotelėse – „Senamiestis“, „Liepų tiltas“, „Danės slėniai“, „Senvagė“, „Botanikos sodas“ ir „Tauralaukio tiltas“.

Pilna bilieto kaina – 3 eurai, su Klaipėdiečio kortele – 2,40 Eur. Vandens autobusų maršrute taip pat galioja Transporto lengvatų įstatyme numatytos lengvatos kelionėms reguliaraus susiekimo laivais.

Atsiskaityti už keliones bus galima el. bilieto kortele, bekontakte banko kortele ir kitais elektroniniais būdais, grynaisiais pinigais atsiskaityti galimybė nenumatoma.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją