Naktį iš šeštadienio į sekmadienį snigo didžiojoje šalies dalyje. Paryčiais snyguriavo arba snigo Rytų ir Šiaurės Lietuvoje bei Kauno apskrityje, čia valstybinės reikšmės kelių dangos vietomis padengtos iki 10 centimetrų sniego sluoksniu, kai kur provėžotos, slidžios, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Klaipėdos ir Telšių apskrityse ant kelių dangų susiformavęs plikledis. Vykstančiųjų šiais keliais prašytume atsižvelgti į tai, kad keliai vietomis padengti sniegu, kai kur susiformavęs plikledis, tad reiktų rinktis saugų, o ne maksimaliai leistina, greitį ir nedaryti staigių manevrų.

Rajoninių kelių dangos padengtos puraus ir prispausto sniego sluoksniu, apledėjusios, slidžios.

Didžiojoje šalies dalyje dirba kelių mechanizmai, valomi ir barstomi magistraliniai, krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną vietomis, daugiausia rytiniuose rajonuose, nedideli krituliai (sniegas, šlapdriba). Vietomis formuosis plikledis. Temperatūra nuo 0 laipsnių iki 3 laipsnių šalčio.

Įspėja dėl sniego

Popiet snyguriavo Alytaus ir Kauno apskrityse. Panevėžio ir Pasvalio rajonuose pustė pažeme.

Magistralinių kelių dangos daugiausia šlapios, o pietų Lietuvoje bei Utenos ir Šiaulių apskrityse vietomis dar provėžotos.

Krašto kelių dangos provėžotos, padengtos šlapio sniego sluoksniu. Vairuotojai raginami atsižvelgti į eismo intensyvumą ir pasirinkti saugų greitį, o ne maksimaliai leistiną.

Rajoninių kelių dangos padengtos pažliugusio arba prispausto sniego sluoksniu, apledėjusios, slidžios.

Vandens lygis krašto kelio Nr. 206 Šilutė–Rusnė apsemtame ruože, kurio ilgis 403 metrai (nuo 6,314 iki 6,717km), popiet pakilo iki 21 cm. Eismas draudžiamas, lengvąsias transporto priemones, gyventojus bei keleivius VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ perkelia specialiomis transporto priemonėmis.

Neišvengta incidentų

Sudėtingos eismo sąlygos jau sukėlė nepatogumų vairuotojams. Sekmadienį ryte dėl suskersavusios sunkiasvorės transporto priemonės esmas buvo draudžiamas kelyje A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė, 105 km.

Čia dėl eismo įvykio buvo susidariusi spūstis. Eismas atnaujintas po maždaug dviejų valandų, 8.20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)