Akivaizdu, kad pastarojo magistralės ruožo atidarymas pagreitino kelionę ne tik į Varšuvą, bet ir keliaujant atgal namo – į Lietuvą. Rugpjūčio 17 dieną dar daugiau gerų žinių iš Lenkijos – po atidėliojimų galiausiai atidaryta magistralės dalis ties Elke.

Magistralės atkarpą ties Elke turėjo atidaryti dar gegužę

Lenkijos nacionalinių kelių ir greitkelių generalinis direktoratas praėjusiais metais informavo, jog kitą, daug ilgesnį ruožą, ties Elke turėjo atidaryti šių metų gegužę. Vis dėlto keliskart šio ruožo atidarymas buvo pavėlintas.

Galiausiai rugpjūčio 17 dieną Lenkijos pusė atnaujino informaciją, kurioje nurodoma apie šio ruožo atidarymą eismui. Paieškos sistemos jau dabar rekomenduoja keliauti pro Kauną, nors už Marijampolės vyksta naujos magistralės tiesimas iki Lietuvos/Lenkijos pasienio.

Kaip nurodo sistema „Google maps“, jeigu išvyktumėte į Varšuvą automobiliu ne piko metu, tuomet jūsų kelionė iki Lenkijos sostinės, jeigu niekur nestotumėte, turėtų trukti 5 valandas ir 20-35 minutes.

Magistralės pabaigtuvės – 2025-aisiais

Visas magistralinis kelias iki Varšuvos turėtų būti užbaigtas iki 2025-ųjų metų gegužės, o rekonstrukcijos darbai daugiausiai stringa ties Lomžos aplinkkeliu.

Visą darbų eigą Lenkijos teritorijoje galite matyti šiame interaktyviame žemėlapyje.

Tiesa, Lenkijos nacionalinių kelių ir greitkelių generalinis direktoratas informavo, jog stengsis ir dirbs ties tuom, kad magistralė būtų užbaigta jau 2024-aisiais.

Lenkijos kelių žemėlapis